18°

București

ULTIMA ORA

Florin Piersic, în lacrimi: „Am luat cam multe premii în ultima vreme”


Gala Premiilor Gopo 2016, desfăşurată, luni seară, la TNB, l-a avut în centrul atenţiei pe marele Florin Piersic, câştigătorul celui mai important trofeu, pentru întreaga carieră. Surprinzător, din cauza emoţiilor, actorul a preferat să reducă importanţa momentului şi doar îmbrăţişarea Ioanei Bulcă l-a făcut să lăcrimeze.

În ciuda performanţelor artistice, Florin Piersic refuză să i se spună „maestre”. „Eu am venit aici, dar nu înţeleg de ce... De ce m-au adus aici?! Am Marele Premiu? Nu! Premiul pentru întreaga activitate cinematografică, dar nu înţeleg... maaare premiu. Nu-i aşa mare premiu. Oricum, pentru mine, la vârsta asta, deci la de patru ori 20 de ani, mi se pare destul de bine... Nu? Că iau în sfârşit pentru cele 46 de filme pe care le-am făcut. Merit, nu, să primesc şi eu, mă rog, un premiu?!”, a declarat actorul pentru „ring”. Nici n-a apucat să-şi încheie fraza, că actriţa Ioana Bulcă l-a îmbrăţişat, strigând printre lacrimi: „Florine, noi suntem istorie! Am terminat institutul în aceeaşi zi. Să se mai nască doi ca noi, asta îi doresc acestei ţări!”.

„Gopo e unul dintre cei care m-au iubit cel mai mult”

În locul bucuriei pentru premiu, seniorul Piersic a preferat un bilanţ nostalgic. „Nu ştiu cum să vă spun, dar sunt un om care în ultima vreme a luat cam multe premii... Adică am fost făcut doctor honoris causa la Universitatea de Vest din Timişoara, apoi s-a făcut Cinematograful «Florin Piersic» la Cluj, de care sunt mândru şi de care eram minunat, după aceea am fost foarte fericit că premierul Moldovei, Timofti, mi-a dat definitiv cetăţenia moldoveană. În afară de asta, foarte frumos e faptul că zilele trecute, de ziua mea, 27 ianuarie, am fost făcut artist al poporului în Republica Moldova. Şi între timp uitaţi ce s-a petrecut... Acum voi lua un premiu pentru întreaga activitate cinematografică. Recunosc, mă emoţionează ideea cu Gopo şi socotesc că Gopo e unul dintre oamenii care m-au iubit cel mai mult. Şi eu pe el... Am jucat în aproape toate filmele lui”, a mai spus actorul pentru „ring”.

Manifest pentru susţinerea filmului românesc

Mai mulţi actori de top au promovat, înainte de eveniment, “Manifestul pentru susţinerea filmului românesc”. Mesajul lor a fost „Decât să mă vezi în poză, prefer să mă vezi la cinema”. Ei sunt nemulţumiţi că publicul îi cunoaşte pe actori prin intermediul mondenităţilor, nu datorită rolurilor pe care le joacă. Cu alte cuvinte, vorbim mai degrabă de like-uri la poze decât de prezenţa în sala de cinema, de mai multe nume de designeri cunoscute decât de actori. Printre „manifestanţi” se numără şi Toma Cuzin, vedeta serialului de comedie „Las Fierbinţi”, difuzat la ProTV. „Dacă nu apăream la ProTV, ca actor sigur eram cunoscut de publicul de teatru şi de cel de cinema, dar nu la fel de popular. O televiziune nu te poate face cunoscut, ci doar cât se poate de popular”, ne-a declarat interpretul celebrului personaj Firicel.

Diana Dumitrescu, nas în nas cu fostul soţ

Evenimentul a adunat mulţi tineri de succes din lumea filmului, însă şi artişti consacraţi şi numeroase vedete. George Burcea (iubitul Andreei Bălan – n.r.) şi Ada Condeescu s-au aflat pentru câteva ore în aceeaşi sală cu Stela Popescu, Dorina Lazăr, Corina Chiriac şi Mihai Constantin. Inevitabil, au existat şi întâlniri nedorite. În această categorie au intrat actriţa Diana Dumitrescu şi fostul ei soţ, regizorul Ducu Ion, însoţit de actuala lui iubită, actriţa Ioana Blaj. Alte apariţii notabile au avut vedeta ProTV Amalia Enache care, însărcinată în cinci luni, a strălucit de fericire pe covorul roşu, mândră de abdomenul proeminent şi stilista Adina Buzatu, mereu într-o ţinută impecabilă. Comic sau nu, pentru a respecta legea, amfitrionul galei, actorul Alex Bogdan, a fost nevoit să fumeze doar la intrarea în TNB.

Foto: Ştefan Ioniţă

Florin Piersic şi Ioana Bulcă

Stela Popescu şi Corina Chiriac

Toma Cuzin

Ducu Ion şi Ioana Blaj

Amalia Enache

 Alex Bogdan

Adina Buzatu

Ti-a placut?

1777

afisari