18°

București

ULTIMA ORA

Harra: „România va câştiga Eurovisionul... Nu ştiu dacă va fi Trăistariu”


Scriitoarea americană de origine română Carmen Harra a dezvăluit, pentru „ring”, ce crede despre visul lui Mihai Trăistariu de a câştiga Eurovisionul pentru România. Înaintea selecţiei naţionale din acest an, artistul i-a cerut sfatul şi a fost avertizat că nu va reuşi, însă el a încercat şi a ieşit pe locul al cincilea. Harra spune însă că show-ul tot va ajunge la Bucureşti.

Dezamăgit de jurizarea din acest an, Mihai spune că vrea să reprezinte alte ţări la Eurovision. Şi, astfel, misiunea lui pentru România ar putea fi preluată de altcineva. „Mihai mi-a trimis piesa «Paradisio» cu mult timp în urmă şi i-am spus că, deşi melodia e superbă, nu va câştiga în 2016. Însă l-am sfătuit să nu renunţe să participe, că are şanse în viitor. România va câştiga până la urmă Eurovisionul. Nu ştiu dacă va fi Trăistariu cel care va aduce concursul în România”, a spus scriitoarea, recunoscută pentru intuiţia sa verificată în mai multe cazuri.

„Rata divorţurilor a depăşit 50%”

Aflată în România pentru a-şi lansa noua carte, „Karma relaţiilor”, scrisă împreună cu fiica ei, Alexandra, Carmen Harra a explicat ce aduce nou despre subiect. „Această lucrare e despre relaţiile de zi cu zi. Unu din doi oameni se plânge că nu se înţelege cu şeful, că se ceartă cu partenerul de viaţă, că are copii rebeli. Lumea nu ştie, de fapt, să comunice şi de aceea în familii există certuri, scandaluri şi tot mai multe divorţuri. Rata divorţurilor a depăşit 50%, iar cei care se căsătoresc se despart după câţiva ani. Din postura celei care a făcut consiliere matrimonială în ultimii 20 de ani la New York, răspund la întrebarea «Ce intervine între noi şi cei din jur şi ne împiedică să avem relaţii pozitive?». Mulţi aleg să se căsătorească din diverse interese, mai puţin compatibilitatea sufletului. De asta sunt în relaţii de compromis sau temporare şi acestea n-au cum să fie definitive. Fiecare om din viaţa ta vine cu o anumită misiune, să te înveţe ceva; tu l-ai proiectat şi l-ai atras. Scopul tău nu e să fugi de realitate, ci să încerci să o rezolvi”, spune scriitoarea.

„Iurie Darie şi Anca Pandrea au fost suflete-pereche”

Autoarea americană a identificat patru tipuri de relaţii: tranzitorii, temporare, karmice şi cele de suflete-pereche, „extrem de rare”. „Primul pas e să identifici în ce tip de relaţie te afli. Dacă realizezi că e temporară, lasă relaţia să se încheie în linişte. Dacă e una de compromis, faceţi pace pentru că nu vă iubiţi, vă toleraţi doar şi sunteţi împreună pentru a împărţi o avere. Iurie Darie şi Anca Pandrea au fost suflete-pereche, la fel ca mine cu soţul meu. Când unul moare, e o durere incredibilă pentru că te simţi pierdut, neîmplinit. De aceea e foarte greu să-ţi mai găseşti un alt partener. Scopul cărţii mele este acela de a-i învăţa pe oameni să aibă relaţii bune cu ei înşişi. Cum vrei să te iubească cineva dacă tu nu te iubeşti?! Oamenii se autodistrug, n-au încredere în propria persoană şi nici stimă de sine. Fundaţia tuturor relaţiilor începe cu tine. Dacă ai o relaţie bună cu tine, dezvolţi relaţii bune şi cu cei din jur, ştii ce tip de relaţie ai cu fiecare şi navighezi uşor prin viaţă”, explică Harra. Lansarea cărţii „Karma relaţiilor” va avea loc astăzi, de la ora 18.00, la Royal Bucureşti, Bdul Mircea Vodă 28.

Ti-a placut?

1994

afisari