18°

București

ULTIMA ORA

Harrison Ford revine în rolul lui Indiana Jones


La 73 de ani, nu renunţă la filmele de acţiune. Studiourile Disney au anunţat că Harrison Ford va juca în cel de-al cincilea film din seria „Indiana Jones”, care va avea premiera peste trei ani.

Actorul american revine pe marile ecrane în pielea unuia dintre personajele care l-au făcut celebru, arheologul şi aventurierul Indiana Jones. Până în prezent, franciza a generat încasări de peste două miliarde de dolari, iar primele trei filme au fost recompensate cu şase premii Oscar. “Indiana Jones este unul dintre cei mai mari eroi din istoria cinematografiei şi abia aşteptăm să îl readucem pe marile ecrane în 2019”, a declarat Alan Horn, preşedintele grupului Disney. Noul lungmetraj, al cărui titlu nu a fost dezvăluit deocamdată, va fi lansat după 11 ani de la cea mai recentă producţie din această franciză, “Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal”. Regia va fi semnată tot de Steven Spielberg, cel care s-a ocupat şi de primele patru filme ale seriei. Până acum, oficialii Disney nu au făcut publice detalii despre scenariu şi nici nu au precizat dacă Shia LaBeouf, actorul care l-a interpretat pe fiul lui Indiana Jones în producţia din 2008, va reveni în această producţie. La vremea respectivă se zvonea că Harrison Ford ar urma să se retragă pentru a-i lăsa locul lui Shia ca protagonist.

S-a accidentat serios la ultimul film

Vârsta înaintată s-ar putea să îi pună probleme starului american pe platouri, existând riscul să se accidenteze în timpul cascadoriilor. În ultimul său film de acţiune, “Star Wars: Trezirea Forţei”, Ford şi-a rupt piciorul după ce o uşă hidraulică i-a căzut pe picior. Nici filmările pentru precedentele “Indiana Jones” nu au fost lipsite de probleme. Pe când turna pentru prima peliculă, actorul a suferit o ruptură de ligamente, iar în timpul filmărilor pentru a doua, a ajuns la spital cu diagnosticul hernie de disc.

Ti-a placut?

666

afisari