18°

București

ULTIMA ORA

Impresarii, CONCEDIAŢI de artişti. Să ne contacteze direct!


De-a lungul anilor, tot mai multe vedete au păţit ca Ionuţ Dolănescu, fiind ţepuite de impresari ca "Teo din Buzău" şi renunţând la serviciile lor. Contra unui comision de 20-30%, impresarul caută evenimente şi negociază în numele artiştilor, numai că, de multe ori, fie artiştii nu erau informaţi şi astfel organizatorul era ţepuit, fie artistul nu îşi mai primea banii…
Daniela Gyorfi este una dintre vedetele cu astfel de probleme. Şi acum, după câţiva ani de zile, mai are de recuperat 1.600 lei de la Axinte. "Se întâmplă astfel de lucruri, eu nu am lucrat cu acest «Teo din Buzău», dar am avut probleme cu Axinte. Am recuperat ceva, mai are să-mi dea cam 1.600 de lei", ne-a spus Daniela Gyorfi.


"Foarte greu mi-am recuperat banii de la el"
Într-o situaţie similară a fost şi interpreta de muzică populară Matilda Pascal-Cojocăriţa, care îşi avertizează admiratorii să ia legătura personal cu ea şi astfel să evite intermediarii. "În trecut am colaborat şi eu cu «Teo din Buzău», impresarul de care se plângea, zilele trecute, Ionuţ Dolănescu. Foarte greu mi-am recuperat banii de la el, şi de atunci nu mai îmi trebuie colaborare cu el. Organizatorii de evenimente pot contacta direct artiştii, la fel şi cei care vor să ne invite la petreceri private. Eu mereu am spus că cine îşi doreşte să colaboreze cu un artist să îl caute personal, nu prin escroci. Avem tot ce ne trebuie pentru a ne semna singuri contractele", a declarat, pentru "ring", Matilda Pascal-Cojocăriţa.
A câştigat în instanţă
Şi Mihai Trăistariu îşi negociază singur onorariile după ce, în 2008, a fost ţepuit de acelaşi impresar, "Teo din Buzău". La acea vreme, artistul l-a dat în judecată şi a câştigat. De atunci, Mihai evită şi el situaţiile de acest gen, îndemnând organizatorii să-l contacteze direct.
Şi totuşi mai sunt şi artişti care merg pe mâna impresarilor. Andreea Bălan, Alexandra Ungureanu, Antonia, Alex Velea sunt doar câţiva dintre cei care preferă ca altcineva să negocieze în numele lor.
"Am încetat colaborarea cu Florin Nedelcu, impresarul meu. Trebuie să recunosc că m-am simţit escrocată. El a luat pâinea de la gura copilului meu; el nu ştie pentru că nu are copii." - ANNA LESKO

Ti-a placut?

1368

afisari