18°

București

ULTIMA ORA

INTERVIU EMOȚIONANT! Mitică Popescu, la 79 de ani: "Azi n-aş mai încerca să ajung actor"


La 79 de ani, maestrul ne-a oferit singurul interviu neconvenţional din ultimii trei ani. Sincer ca întotdeauna, Mitică Popescu mărturiseşte că, dacă s-ar mai naşte o dată, n-ar mai alege o carieră în teatru.
Cum e viaţa unui mare actor la pensie? Vă ajung banii pentru un trai decent?
Foarte bună atât timp cât eşti sănătos... Dacă mi-a dat Dumnezeu zile să prind şi pensia şi să o consum mulţi ani de acum încolo, e perfect. Cât despre bani, depinde... De fapt, despre asta nici nu se discută.
„Profesia m-a despărţit de prieteni”
Dacă aţi fi din nou tânăr, aţi alege tot cariera de actor?
În primul rând, e imposibil şi nu ştiu ce s-ar întâmpla dacă m-aş mai naşte o dată... Dacă ar fi condiţiile de astăzi pentru actori, nu cred că aş mai încerca această experienţă. Însă îndrăgesc şi respect foarte tare profesia de actor, la fel cum i-am iubit şi i-am respectat întotdeauna pe spectatori...
Mai ţineţi legătura cu prietenii din copilărie şi din tinereţe, vă mai caută?
Ne-am mai întâlnit doar întâmplător. De fapt, profesia m-a şi despărţit de ei. După ce am terminat facultatea, am plecat la Piatra-Neamţ şi într-un târziu am venit în Bucureşti, iar fiecare a avut drumul lui în viaţă şi nu ne-am mai văzut. Mai primesc câte un telefon la ziua onomastică şi îi sun şi eu la ocazii pe cei cărora le mai ştiu numărul de telefon.
„Să mă ferească Dumnezeu! Nu mă interesează”
Aveţi emisiunea „D’ale lui Mitică” la TVR 2. Aţi primit oferte şi din partea altor televiziuni?
În decembrie 2015, emisiunea a împlinit respectabila vârstă de 16 ani, iar peste doi ani are majoratul. N-am avut oferte în mod special, dar nu m-aş duce în altă parte, n-aş părăsi TVR. Şi nu neapărat pentru că locuiesc foarte aproape de televiziunea publică, distanţa nu m-ar împiedica, dar de ce să fac asta?!
Cu înţelepciunea dvs., ce aţi face dacă aţi fi o zi preşedintele României?
Să mă ferească Dumnezeu! Nu mă interesează politica. Nici măcar preşedinte de sindicat în teatru n-am vrut să fiu, deşi am avut ocazia. E treaba fiecărui actor dacă vrea să facă politică, este o chestiune de opţiune.
„Jucam fotbal cu o minge de cârpă”
Ce amintire din copilărie v-a marcat?
N-am nimic deosebit de povestit, decât că era o senzaţie plăcută să fii copil pentru că existau foarte multe jocuri... De-a v-aţi ascunselea, Uliii şi porumbeii, Ţurca. Jucam fotbal şi pe vremea aceea, chiar dacă aveam o minge de cârpă. N-am făcut parte din generaţia celor crescuţi cu cheia de gât, am avut o copilărie frumoasă...

Ti-a placut?

2056

afisari