18°

București

ULTIMA ORA

Juriul național Eurovision va vota live, ca la "X Factor"


Selecția națională pentru Eurovisionul din acest an va fi organizată de TVR mult mai transparent, iar juriul va vota, în premieră, în timpul transmisiunii. În plus, fiecare membru va fi obligat să-și justifice nota, așa cum vedem la show-ul „X Factor” de la Antena 1.
O mutare surpriză privește votul publicului. Românii vor avea pentru prima dată 100% decizia finală în privința desemnării reprezentantului la Eurovision. Juriul va conta doar în preselecție, când va alege 12 melodii, și în semifinală, unde va decide patru dintre cele șase piese care vor merge mai departe. Potrivit producătoarei TV Iuliana Marciuc, toate schimbările vizează transparența competiției.
Finala, dată pe mâna publicului
Publicului i se acordă o importanță deosebită în acest an și este cel care va decide, prin televot, a declarat Iuliana Marciuc. „Juriul de specialitate va alege la preselecție 12 melodii. În primul show de televiziune (semifinala – n.r.), juriul alege patru, dintre cele opt piese rămase publicul salvează două, iar în finală intră șase. În finală, cele șase piese vor intra doar la televot, iar juriul nu va mai avea niciun cuvânt de spus”, ne-a asigurat producătoarea TV.
Jurații, feriți de „intervenții”
O altă noutate a acestui an va fi că juriul va deveni foarte vizibil. „Asta nu înseamnă neapărat că va fi anunțat înainte de selecție, pentru a-l proteja de intervențiile bine cunoscute din toate părțile. Însă va fi prezent în spectacol și va face parte din acesta. Fiecare membru își va asuma notele și le va justifica, va fi o jurizare live. Din juriu vor face parte soliști, textieri, compozitori. Vom încerca să scădem și media de vârstă a juraților, dar numele lor va fi aflat la semifinală. Piesele înscrise pot fi difuzate la radio din 1 septembrie 2015, așa că toți compozitorii care au piese în difuzare și consideră că sunt potrivite cu cerințele Eurovision, le pot înscrie până pe 7 februarie. Pe 11 februarie vor fi anunțate cele 12 melodii alese”, a explicat Iuliana Marciuc.
Tarif normal, din orice rețea
Valul de voturi în foarte scurt timp nu poate fi controlat, însă TVR a prelungit timpul la o oră pentru a putea rezolva și această situație din finală. „Se va putea vota din orice rețea, pe sms sau apel, iar tariful va fi, cel mai probabil, unul normal, la fel ca anul trecut. Deocamdată nu am finalizat discuțiile cu firma care va asigura acest serviciu. Regulamentul și toate anexele sunt afișate pe site-ul oficial, eurovision.tvr.ro. Facem eforturi pentru a mări numărul telespectatorilor care votează. Nu știm încă dacă show-urile se vor desfășura în București sau în alt oraș, urmează să anunțăm acest lucru”, a adăugat producătoarea TV.

Foto: bucurestifm.ro

Ti-a placut?

1159

afisari