18°

București

ULTIMA ORA

Leo Iorga, DEZVĂLUIRI DRAMATICE despre lupta cu CANCERUL!


Într-un interviu acordat ziarului "ring", Leo Iorga a acceptat să vorbească despre suferinţa sa, dar şi despre ceea ce l-a motivat să meargă mai departe şi să ajungă din nou în faţa fanilor.


"Dumnezeu nu-ţi dă mai mult decât poţi duce", spune o vorbă din popor. La această concluzie a ajuns şi rockerul Leo Iorga, care în ultimii ani a luptat ca de la "bărbat la bărbat" cu o boală necruţătoare. Diagnosticat, în 2011, cu cancer pulmonar, artistul a ieşit învingător pe moment, însă soarta l-a lovit din nou... În luna mai, artistul a suferit o intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori cerebrale. Din fericire, totul a decurs conform aşteptărilor medicilor. Rockerul se simte din ce în ce mai bine, urmează şedinţele de radioterapie, mai mult, a susţinut concerte în toată ţara.
Crede în puterea gândirii pozitive
Aţi suferit două operaţii dificile. Aţi avut încredere deplină în medici?
Da, încă de la început. Am fost dus de mână de Dumnezeu peste tot. Începând cu prof. Cordoş, cu problemele de la plămâni, continuând cu doctoriţa Iorga, cu tratamentul citostatic, iar în ultima perioadă cu prof. Sergiu Stoica, un tânăr medic genial. Îi mulţumesc lui Dumnezeu, în afară de faptul că nu conduc şi nu mă pot mişca în voie, sunt OK.
Mulţi bolnavi de cancer s-au vindecat cu ajutorul medicinei alternative. V-aţi gândit să apelaţi la aceasta?
Am încredere şi în medicina complementară. Am gânduri pozitive, încerc să mă menţin cald, luminos, cu pace în suflet, dar există şi conjuncturi ale vieţii care îmi dau starea peste cap. Cu partea teoretică stau foarte bine... Cu singuranţă că medicina alternativă, care se bazează şi pe un regim de viaţă sănătos, e valabilă şi în cazul meu, dar cei cu care am vorbit mi-au spus că trebuie să merg pe medicina modernă, să am încredere în medici şi abia apoi să vin cu castraveţi, morcovi, sfeclă şi alte chestii... (Râde.)
Publicul, cel mai mare stimulent
Cum a fost această perioadă? Ce reacţii aţi avut din partea publicului?
A fost destul de ciudat, am avut concerte la distanţe foarte mari. Nu am probleme la spectacole, chiar dacă stau pe scaun, dar mă deranjează că în România nu există o autostradă ca lumea. Am susţinut 13 concerte, primul la două săptămâni după operaţie. Dacă opream seria de spectacole, afectam întreaga trupă şi evoluţia ei. Medicii mi-au spus că este benefic să fac ceea ce îmi place. Pentru mine, cel mai mare stimulent este publicul. De aceea Dumnezeu m-a lăsat să-mi continui treaba, chiar dacă stresul este infernal.
Cum reacţionaţi la tratament?
Mai am şapte şedinţe de radioterapie. La prima mi-a fost teamă, apoi m-am obişnuit. Oamenii care se lovesc de acest necaz trebuie să aibă încredere în Dumnezeu şi multă linişte sufletească. Este o condiţie esenţială pentru recăpătarea sănătăţii. Pe mine, stresul m-a doborât, din cauza lui întâmpin cele mai multe probleme de sănătate.
"Există şi momente de depresie când mi-e frică să nu devin o legumă, însă am încredere în Dumnezeu.", LEO IORGA
50 de ani va împlini Leo Iorga în luna decembrie.

Ti-a placut?

4427

afisari