18°

București

ULTIMA ORA

Maia Morgenstern: "Când nu e bine, maestrul Beligan mi-o trânteşte în faţă"


Moment istoric în teatrul românesc: deţinătorul recordului mondial pentru cel mai longeviv actor în activitate joacă pe aceeaşi scenă, în comedia "Leul deşertului", cu actriţa care a întruchipat-o pe Fecioara Maria într-o megaproducţie hollywoodiană. Maia Morgenstern a povestit, pentru "ring", cât de dificil e să te ridici la nivelul pretenţiilor unui partener ca Radu Beligan.
Premiera spectacolului "Leul deşertului", în regia lui Radu Beligan, va avea loc pe 28 octombrie, de la ora 20.00, la Teatrul Tineretului (Palatul Naţional al Copiilor), iar biletele se pot procura, on-line, pe bilete.ro şi myticket.ro. Din distribuţie mai fac parte Mircea Rusu, Lamia Beligan, George Remeş şi Tania Popa. Radu Beligan îl interpretează pe Nikolay Rodnin, şeful unui cartel mafiot internaţional, în timp ce Maia Morgenstern e Ingrid Rodnin, fostă damă de companie şi nora interlopului.
A primit marea propunere după ce a trecut testul
Înainte de a urca pe aceeaşi scenă, Maia Morgenstern a jucat în regia lui Radu Beligan la Teatrul Metropolis. "Sunt foarte fericită că întâmplarea a făcut să fi învăţat foarte multe de la maestrul Beligan. Recent, ne-am întâlnit pe scenă în piesa «Jubileul», producţie a Teatrului Metropolis: domnia sa - în calitate de regizor, eu - în cea de actriţă. Cred că a existat, din punctul meu de vedere, şi sper că aşa a fost şi de cealaltă parte, o comunicare artistică extraordinară şi aceasta ne-a făcut să ne dorim să ne reîntâlnim pe scenă, de această dată în calitate de parteneri. Când am primit propunerea pentru acest proiect din partea maestrului Beligan, am fost extrem de fericită şi mă concentrez la repetiţii pentru a corespunde aşteptărilor sale", a spus Maia Morgenstern.


Ajunge mereu primul la teatru
La 95 de ani, Radu Beligan e un exemplu pentru colegii de scenă care se simt onoraţi când maestrul le dă un sfat la repetiţii. "Fiecare moment alături de maestrul Beligan e încărcat de emoţie, fragilitate, bucurie, umor, vitalitate, onestitate şi sinceritate... Când nu e bine, maestrul mi-o trânteşte în faţă fără menajamente şi bine face pentru că ne readuce pe toţi cu picioarele pe pământ, ce e bine, ce e rău, e vorba până la urmă şi de simplitate, şi de firescul unor relaţii pe scenă, de situaţii posibile, probabile, orice asemănare cu personaje sau întâmplări din realitate e pur întâmplătoare. Maestrul ne surprinde în fiecare moment prin vitalitate, onestitate, umor, putere de concentrare, prin bucuria cu care vine la fiecare repetiţie, unde e mereu primul", a adăugat Maia Morgenstern.
"Încerc să fac faţă cu înţelepciune tuturor proiectelor în care sunt implicată. Din fericire, în România avem un public iubitor de teatru şi de artişti, iar asta ne şi responsabilizează pe noi, cei care facem spectacole." - MAIA MORGENSTERN
"Pentru mine e benefic să joc alături de maestrul Radu Beligan, e purificator, sincer, domnia sa iese direct şi spune ce e bine şi ce e rău." - MAIA MORGENSTERN

100 de lei costă biletul la premiera comediei "Leul deşertului".

Ti-a placut?

3150

afisari