18°

București

ULTIMA ORA

Nicola, DECLARAȚIA care ZGUDUIE MUZICA ROMÂNEASCĂ: "Am REFUZAT să CÂNT MANELE şi am RATAT ȘANSA VIEȚII!"


La 46 de ani, artista lucrează din umbră la un proiect muzical inedit şi speră să aibă în sfârşit succes internaţional. Nicola recunoaşte, pentru „ring”, că putea câştiga o avere dacă interpreta manele şi, mai în glumă, mai în serios, spune că a dat cu piciorul unei ocazii unice.
La ce proiect lucrezi?
Piesa „Addicted to Your Love”, compusă de britanicul Will Taylor, mi-a schimbat viaţa. Chiar dacă n-a intrat în Preselecţia Naţională Eurovision, nu i-am dat cu piciorul. Am continuat să o promovez şi a fost preluată de DJ Maids la ideea Radio Trans Energy. Are un remix supertare, care îmi ţine loc de cafeaua de dimineaţă. Lucrez la alte două piese în stilul EDM (Electronic Dance Music – n.r.). Vreau să dezvoltăm muzica trance în România, dar la noi se ascultă manele...
Ai cântat manele la vreo nuntă?
Nu, niciodată! Puteam să fiu superbogată acum dacă aş fi cântat manele, pentru că mi s-a propus de nenumărate ori. Am ratat şansa vieţii mele! N-am nimic cu maneliştii, dar să cânte la ei acasă... (Râde.)
„Mă plimb pe role şi ies cu prietenii”
E un avantaj să ai un timbru vocal unic?
Colaborarea cu Will Taylor a apărut după ce el a auzit melodia „Don’t Break My Heart”, interpretată la Eurovision în 2003, când am reprezentat România. Apoi am tot primit piese din toată lumea. Anul trecut am avut vreo nouă creaţii pentru acest concurs şi am ales doar „Addicted to Your Love”. Piesa asta trebuie să fie hit internaţional.
Mai există şi altcineva în viaţa ta în afara muzicii?
N-am avut timp să mă gândesc la mine. Sunt concentrată pe carieră, mă ocup de copii şi de pasiunile mele, mă plimb pe role şi ies cu prietenii, care sunt puţini, pentru că la mine prieten înseamnă cel care ţi-e alături exact când ţi-e mai greu. Prietenii s-au selectat natural şi-au rămas cei puţini, dar adevăraţi.
Din Berceni în Băneasa, dar tot la bloc
Cum ai resimţit criza economică?
Eu trăiesc doar din muzică şi sunt OK. Au fost însă şi perioade mai grele. Artiştii au şi luni moarte, cum e ianuarie, de exemplu, când eu plec în vacanţă. Dacă dai lovitura cu o piesă pe plan internaţional, te îmbogăţeşti. Din drepturile de autor poţi trăi o viaţă în ţările dezvoltate. Am avut şase albume de succes, dar n-am simţit financiar.
Ce ai făcut cu banii din muzică? Ai 100.000 de euro în cont?
Glumeşti?! Banii i-am reinvestit în muzică, imagine şi călătorii. Prin anul 2000, când devenisem cunoscută, oamenii îmi reproşau dispreţuitori că de ce stau în Berceni, la bloc, şi nu în vilă, la Snagov. N-am vrut să mă îmbăt cu succesul, mi-a plăcut să rămân cu picioarele pe pământ. După divorţ m-am mutat în Băneasa, într-un apartament normal, şi sunt foarte liniştită.
„Fără un management bun, tot în baie cânţi”
Ai vreo dorinţă neîmplinită?
Vreau să dau lovitura cu hituri şi să devin artist internaţional. Visez asta de mulţi ani şi încă n-am renunţat. Sunt deschisă şi faţă de compozitorii români, dar ei n-au venit către mine. Cel mai important la un artist e managementul. Poţi cânta asemeni lui Celine Dion, fără un management bun, tot în baie cânţi. Loredana şi Inna sunt produse comerciale cu management foarte bun, iar cel mai mult îmi place produsul Inna.
Există o limită de vârstă în showbiz?
Muzica nu are vârstă. Doar la noi nu mai eşti bun dacă ai peste 30 de ani.

Ascultă aici înregistrarea cu Nicola

Ti-a placut?

2496

afisari