18°

București

ULTIMA ORA

Noi propuneri pentru șefia TVR. George Orbean, respins de Parlament


Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului urmează să stabilească procedura de numire a noului preşedinte-director general al TVR, după ce plenul comun a respins, propunerea venită din partea Consiliului de Administraţie al televiziunii, George Orbean.

Din nou în fața plenului

Miercuri dimineață (30 martie 2016), Consiliul de Administraţie se va reuni şi va propune o nouă nominalizare pentru şefia televiziunii, persoana desemnată urmând să fie audiată în Comisiile reunite de cultură pentru un aviz consultativ. După audierile din comisiile de specialitate, noua propunere va ajunge din nou la votul plenului reunit.

George Orbean a fost ales, marţea trecută, de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean având şapte voturi favorabile, faţă de cele şase primite de Irina Radu. Orbean a fost propus de Guvern şi a fost ales cu 7 voturi din 13 de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR. Irina Radu, propunerea PSD pentru şefia CA, a primit 6 voturi favorabile.Tot marţi, Orbean a fost audiat de Comisiile reunite de cultură care au emis aviz negativ, cu 18 voturi ”împotrivă” şi 15 ”pentru”.

Ti-a placut?

1169

afisari