18°

București

ULTIMA ORA

Nunţile regale: romantism, rafinament şi decepţii


Recent, s-au împlinit patru ani de la căsătoria prinţului William cu frumoasa Kate Middleton. Nunţile regale au generat, de-a lungul timpului, un interes enorm din partea publicului, iar unele au schimbat cursul istoriei.
Ducele şi ducesa de Cambridge, iubire cu scântei
Prinţul William şi soţia sa, Kate, altfel spus ducele şi ducesa de Cambridge, aniversează patru ani de căsnicie cu suişuri şi coborâşuri. "Acest mariaj dă semnalul unei schimbări, al unei înnoiri pe care monarhia n-a cunoscut-o de la moartea prinţesei Diana", scria "The Telegraph" după nuntă, dar, ulterior, relaţiile dintre soţi au devenit tensionate. După ce Kate a rămas însărcinată cu al doilea copil, situaţia s-a calmat. Căsătoria s-a desfăşurat în limitele tradiţiei regale. Rowan Williams, arhiepiscopul de Canterburry şi, în acelaşi timp, şeful Bisericii Anglicane, a oficiat cununia religioasă în timpul căreia William (28 de ani) şi Kate (29 de ani) şi-au jurat credinţă în faţa celor 2.000 de invitaţi, dar şi în faţa celor aproape două miliarde de telespectatori care au urmărit evenimentul live. Ducesa de Cambridge a purtat o rochie creată de Sarah Burton, de la Casa Alexander McQueen, o combinaţie între dantelă şi mătase, cristale şi perle, în valoare de 250.000 de lire sterline.
Charles, Lady Di & Camilla, triunghiul vicios
În urmă cu 31 de ani, căsătoria dintre prinţul Charles şi Lady Di era considerată de mass-media drept "nunta secolului XX". Prinţul de Wales şi moştenitorul tronului Regatului Unit respecta tradiţia Casei Regale şi o lua în căsătorie pe Diana Frances Spencer, o jună provenită dintr-o familie nobilă, într-o ceremonie organizată la Catedrala "Sfântul Paul" în faţa a două milioane de oameni adunaţi pe bulevardele Londrei. Nunta a fost urmărită la TV de circa 750 de milioane de telespectatori, iar Diana a purtat un inel cu 14 diamante, evaluat de presă la 30.000 de lire sterline. Relaţia dintre Charles şi Diana nu a durat din pricina relaţiilor extraconjugale ale ambilor soţi, dar Lady Di s-a ales, în urma divorţului, cu o compensaţie financiară în valoare de 17 milioane de lire sterline. "Prinţesa inimilor" a murit într-un accident de maşină, la Paris, în ziua de 31 august 1997, iar Charles s-a recăsătorit în anul 2005 cu prima sa iubire, Camilla Parker.


Moştenitoarea tronului Suediei s-a măritat cu profu’
Principesa Victoria a Suediei s-a căsătorit cu iubitul său, Westling (devenit prinţul Daniel, duce de Vastergotland), la 19 iunie 2010, la Catedrala Storkyrkan din Stockholm. Regele Carl Gustaf nu a fost, iniţial, de acord cu planurile de nuntă ale celor doi, deoarece Westling era un om fără rang, ba, mai mult, era antrenorul de gimnastică al fiicei sale. Totuşi, cuplul a avut parte de o nuntă fastuoasă, cu peste 1.200 de invitaţi, iar 2.000 de suedezi au ieşit pe străzi pentru a o urmări direct.


Fiica împăratului Japoniei, simbolul modernismului
Nunta prinţesei Sayako a făcut valuri în anul 2005, când fiica împăratului l-a ales pe Yoshiki Kuroda, un funcţionar guvernamental, conştientă că va trebui să renunţe la rang. Astfel, Sayako a devenit prima membră a familiei imperiale japoneze care a renunţat la titlu în 45 de ani. Tânăra era deja privită ca un simbol al modernismului de femeile japoneze celibatare, deoarece a aşteptat până la 36 de ani să se aşeze la casa ei. Familia a fost de acord cu căsătoria, iar la palat a fost organizată o ceremonie de rămas-bun.
Căsătoria principesei Margareta cu principele Radu, un moment magic
Începutul unui nou capitol din viaţa Familiei Regale a României a fost reprezentat de nunta principesei Margareta cu principele Radu. Slujba religioasă din 21 septembrie 1996 a fost oficiată de mitropolitul ortodox Damaskinos al Elveţiei, care participase şi la nunta reginei Ana şi a regelui Mihai, în 1948. Momentul a căpătat noi valenţe emoţionale datorită faptului că principesa a purtat rochia de mireasă a mamei sale, realizată la Paris. La ceremonie au participat peste 250 de invitaţi de seamă, printre care regina Sofia a Spaniei, infanta Elena a Spaniei, ducele Henri şi marea ducesă Maria Teresa de Luxemburg, principele Alexandru şi principesa Catherine ai Serbiei şi Iugoslaviei.


"Mariajul dintre William şi Kate dă semnalul unei înnoiri pe care monarhia n-a cunoscut-o de la moartea prinţesei Diana." - THE TELEGRAPH
30.000 de lire sterline a costat inelul cu 14 diamante al prinţesei Diana.
2.000 de invitaţi au asistat la cununia prinţului William cu Kate Middleton.

Ti-a placut?

2264

afisari