18°

București

ULTIMA ORA

REGRETELE Ancăi Pandrea: "Dan Spătaru A MÂNCAT BĂTAIE din cauza mea"


La 10 ani de la moartea maestrului Dan Spătaru, actriţa Anca Pandrea a dezvăluit, în premieră pentru "ring", o întâmplare pe care au ţinut-o secretă ani de zile. Autorul şlagărului "Drumurile noastre" a sărit să-şi salveze colega din mâna unui racket şi a luat o bătaie în urma căreia a primit îngrijiri medicale câteva zile.
Întâmplarea s-a petrecut la Moscova, în vara anului 1968, în timpul filmărilor la celebra coproducţie româno-rusă "Cântecele mării", regizată de Francisc Munteanu. Dan Spătaru avea 29 de ani şi o carieră de succes, iar Anca Pandrea, la 18 ani, era studentă în anul II la Teatru. Într-o seară, după filmări, ei au luat cina alături de Ştefan Sileanu la un restaurant, iar la ieşire i-a aşteptat un racket pus pe harţă.
"Era învineţit tot şi n-a mai putut filma"
Iubita lui Iura îşi aminteşte scena de parcă s-ar fi petrecut ieri: "Filmam pe un vapor unde eram şi cazaţi, însă pentru scenele pe uscat ne-au mutat la un hotel din Moscova. Într-o seară am mâncat la un restaurant şi la ieşire ne-a aşteptat o Volgă neagră şi un bărbat mititel, dar voinic. Ne filase în local. A deschis portiera şi a vrut să mă tragă în maşină. Dan a sărit şi m-a scos de acolo, iar Ştefan Sileanu a fugit. Dănuţ s-a bătut corp la corp, iar eu am tras de hainele ăluia cum am putut, că eram slăbuţă. Până la urmă am scăpat şi am ajuns la miliţie. Din cauza mea, Dănuţ a mâncat bătaie. Era învineţit tot şi n-a mai putut filma câteva zile. Eu, deşi purtam fustă mini, am scăpat întreagă".


"N-am aflat cum s-a finalizat ancheta"
Spre mirarea actorilor, racketul ştia româneşte... "Adus de miliţieni, agresorul încerca să ne vorbească, spunând că e boxer şi că iubeşte România. Eu nu ştiu ruseşte, dar Dănuţ vorbea binişor şi a înţeles că individul voia să mă ia cu el. Dacă erau doi ruşi, cred că astăzi nu mai vorbeam, că nu mai scăpam cu viaţă. N-am aflat cum s-a finalizat ancheta. Cu Dănuţ m-am mai întâlnit întâmplător, dar n-am mai colaborat. În anul 2002 ne-am reîntâlnit în Dorobanţi şi am râs amintindu-ne cum ne-a lăsat Sileanu să ne bată rusul ăla şi el a fugit la hotel. În Moscova am mai fost în două turnee şi nu mi-a fost teamă", a mai spus Anca Pandrea.
"Săptămânal, merg la mormântul lui Iura... Chiar sâmbăta trecută i-am dus jardiniere cu tufănele." - ANCA PANDREA
"Cu Ştefan Sileanu m-am mai întâlnit ocazional. Ne-am salutat şi atât, nu pot avea respect pentru el după incidentul de la Moscova." - ANCA PANDREA
3,8 milioane de lei vechi a fost bugetul filmului "Cântecele mării", lansat în anul 1971.

Ti-a placut?

2640

afisari