18°

București

ULTIMA ORA

Trăistariu riscă totul: "Vând şi casa numai să câştig Eurovision"


Înainte să se fluiere startul Preselecţiei Naţionale Eurovision, Mihai Trăistariu are un proiect „la cheie” şi e dispus să suporte toate costurile competiţiei. Cum TVR e în criză financiară, desemnarea directă sau prin preselecţie a cântăreţului ar putea fi o adevărată mană cerească pentru bugetul televiziunii publice.
România participă la Eurovision 2016. Tu ce ai decis?
Participarea mea la Eurovision în acest an e sigură. M-am mobilizat cu toate forţele şi merg înainte. Din septembrie 2015, pregătesc piesa în engleză „Paradisio”, compusă de mine, Robby G. şi Dumi Pădure, de 10 ori mai bună decât „Tornero”, pentru care am filmat deja videoclipul. Am vrut să mă înscriu în fiecare an la Eurovision, dar am aşteptat 10 ani această melodie „bombă”. Într-un an mi-au fost propuse peste 100 de piese, mai multe din străinătate, dar niciuna „wow!”, care să-mi pună în evidenţă glasul cu triluri şi să fie ritmată.
A cheltuit peste 25.000 de euro şi continuă...
Cât ai investit în acest proiect până acum?
Am trecut de 25.000 de euro, dar nu cred că e relevant... Sunt capabil să-mi vând şi casa numai să câştig Eurovision. Ruslana (din Ucraina – n.r.), de exemplu, când a câştigat, şi-a vândut locuinţa să poată investi în promovare. Bine, nu e cazul meu, dar, dacă trebuie, faci toate sacrificiile.
Ce te-a determinat să intri în concurs?
M-am jucat cu zodiacul european şi chinezesc, iar la Săgetător şi la Dragon se spune că 2016 e anul meu. O dată la 12 ani revine un an favorabil carierei, când vei fi în vârf indiferent de bariere. M-a influenţat puţin. În plus, am şi visat prin toamnă că am câştigat Eurovisionul. Aceste semne m-au mobilizat şi m-au încurajat.
„Am pierdut locul întâi că n-am avut show”
Cum te-ai gândit să faci cel mai bun spectacol?
În 2006, când am participat cu „Tornero”, am câştigat locul al patrulea datorită piesei şi trilurilor unice. Voi specula din nou aceste avantaje, iar în plus vreau un show inedit. În 2006 am pierdut locul întâi pentru că am cântat singur pe scenă şi, deşi am avut dansatori, n-a fost nimic ieşit din comun.
Dacă TVR nu va avea buget pentru show-ul dorit de tine, vei fi gata să plăteşti?
Da, sigur... Deja am filmat clipul, care a costat 15.000 de euro şi va fi de nivel internaţional pentru că voi lansa noul album în străinătate. Cei de la TVR n-au de investit pentru că dorinţa mea de a câştiga Eurovisionul e prea mare. Pe partea artistică, ei nu trebuie să facă niciun efort, doar să zică: „Da, mergem cu Trăistariu înainte!”. Voi achita eu show-ul, costumele, totul... Proiectul e deja gândit cu o echipă internaţională de 25 de specialişti, ştiu deja ce am de făcut, cum va fi show-ul... se construieşte deja un decor. Videoclipul are loc în cosmos, cu nave spaţiale şi totul e ieşit din tipare.
Paradisio, „fiinţa supremă”
Melodia lui Mihai Trăistariu, „perfectă pentru vremurile actuale”, are în centru personajul feminin Paradisio, „fiinţa supremă care ne aduce tuturor liniştea, libertatea, fericirea şi ne scapă de războaie, de crime şi de tot ce se întâmplă rău de o perioadă încoace”. „În povestea piesei, alerg prin Univers după Paradisio. O descopăr pe planeta ei, liniştită şi îmi găsesc fericirea, liniştea şi pacea. Mesajul e despre căutarea iubirii şi a sensului vieţii”, explică artistul.

Foto: Antena

Ti-a placut?

3248

afisari