18°

București

ULTIMA ORA

Valentin Uritescu, AFIRMAŢIE EMOŢIONANTĂ! Asta-i ULTIMA mare DORINŢĂ a actorului


La 73 de ani, actorul Valentin Uritescu mărturiseşte, pentru "ring", că se simte din ce în ce mai rău şi că nu vrea să moară înainte de a-şi termina cartea. Invitat recent la Antena 3, maestrul s-a declarat nemulţumit de ce i s-a întâmplat în studio şi a decis să refuze orice apariţie TV.


Supărarea marelui actor nu a fost provocată de realizatoarea emisiunii "Dincolo de ştiri", Cristina Ţopescu, ci de faptul că, la un moment dat, nu şi-a mai putut controla mişcările... "Nu ştiu dacă aţi văzut emisiunea la Antena 3, dar sunt într-o stare de sănătate precară... Mi se bălăngănea umărul acolo", a explicat Valentin Uritescu.
"Iau multe medicamente, devin confuz..."
De peste 30 de ani, Valentin Uritescu a învins sindromul parkinsonian cu ajutorul tratamentului, însă, în ultima perioadă, problemele sale s-au agravat... "Sunt foarte bolnav şi mă rog la Dumnezeu să mă ţină în viaţă până îmi termin cartea, că mai am de scris la ea destul de mult... vreo 200 de pagini. Aşa că nu mă mai duc nicăieri după emisiunea Cristinei Ţopescu. Când am văzut halul în care eram, când ea m-a menajat dând mai mult vorbele mele şi pe sticlă vedeam imagini, am luat hotărârea fermă să nu mai ies din bârlogul meu şi să stau până îmi termin cartea. În cazul în care îmi termin cartea şi nu sunt damblagit, atunci măcar mi-am încheiat menirea şi voi putea participa la o dezbatere TV. Acum nu mă pot concentra, iau multe medicamente, devin confuz, vă rog să-mi înţelegeţi starea", a mărturisit actorul pentru "ring".
"Mă apropii foarte mult de moarte"
Fără să trădeze vreo urmă de regret, Valentin Uritescu a recunoscut, la Antena 3, că vede moartea ca pe ceva firesc în existenţa sa. "Nu sunt scriitor, dar prin cărţi caut un drum spre mine însumi, pentru că mă apropii foarte mult de moarte şi la noi, în Ardeal, nu se spune «a murit», ci «s-a petrecut». Eu vreau să mă petrec în calm şi linişte. Am sădit un pom, am iubit, m-am căsătorit, am făcut o casă, s-a născut un copil şi Dumnezeu mi-a dat să scriu şi o carte", a declarat actorul.
"Când mă voi petrece, voi fi cărat rapid la Vinerea (judeţul Alba – n.r.), unde m-am născut, dar mă tem că atunci nu va vorbi nimeni despre mine la TV. Nu prea am avut prieteni.", VALENTIN URITESCU
31 de roluri în filme şi seriale a avut Valentin Uritescu în 27 de ani (1981 - 2008).
"Succesul în actorie nu s-a datorat nici frumuseţii, nici tinereţii mele, ci încăpăţânării de a lupta cu o boală (sindromul parkinsonian – n.r.) care mă năuceşte. Fac ce fac, şi pic în genunchi.", VALENTIN URITESCU

Ti-a placut?

7881

afisari