18°

București

ULTIMA ORA

VERDICT DUR dat de PSIHOLOG: Borcea suferă de "sindromul Don Juan" şi fuge de responsabilitatea de tată


Fostul acţionar al echipei Dinamo Bucureşti are şase copii şi urmează să devină tată pentru a şaptea oară. Afectată de întreg scandalul, Melissa, fiica de 11 ani din căsătoria cu Mihaela Borcea, a sărit în apărarea tatălui. Psihologul Ilie Marinescu e de părere că singurul vinovat de această situaţie este doar Cristi Borcea.
Copiii din prima căsătorie ai lui Cristi cu Mihaela Borcea, Patrick (16 ani) şi gemenii Mihai Angelo şi Antonia Melissa (11 ani), sunt cei mai afectaţi de scandalul în care este implicat tatăl lor. Astfel că Melissa i-a scris un mesaj lui Şerban Huidu după ce acesta l-a criticat dur pe Cristi Borcea. “Am primit un mesaj sfâşietor de la copila ce ar putea să ne dea lecţii de viață tuturor... Cu fetiţa aceasta, Cristi Borcea s-a purtat, într-adevăr, ca un tată şi îl iubeşte mai presus de orice. Este un exemplu de devorament şi iubire necondiţionată. Aş vrea să o rog să mă ierte şi să ne ierte nouă, celor care am comentat, sarcasmul şi să citească peste 10 ani ce am scris eu”, a notat Huidu pe Facebook. Fiica lui Borcea i-a răspuns rapid: “Vreau ca toată lumea să știe că Cristi Borcea este minunat ca tată. Toți anii aceștia a fost lângă mine și datorită lui sunt ceea ce sunt acum. Pentru asta îi mulțumesc și îl iubesc enorm!”.
Melissa, matură psihic pentru vârsta încă fragedă
Contactat de “ring” pentru a afla cum pot fi afectaţi de acest scandal copiii, psihologul Ilie Marinescu ne-a explicat că întregul scandal le poate afecta personalitatea, la fel ca şi lipsa tatălui din viaţa lor. „Lipsa figurii paternale din vizorul copiilor are o importanţă covârşitoare pentru dezvoltarea lor în plan psihic, mai ales că ei au deja o anumită vârstă şi văd la televizor sau în presă ştiri despre tatăl lor că are relaţii extraconjugale sau că urmează să aibă copii cu alte femei. Asta îi afectează foarte mult. Cu siguranţă, după atitudinea pe care a avut-o copilul (n.r. - Melissa), mi se pare că ea deja a trecut într-un registru al maturităţii psihice destul de devreme... Sigur, mama este de felicitat pentru că și-a ţinut copiii aproape, le asigură un trai decent şi o îngrijire deosebită. Mihaela, în discreţia şi delicateţea ei, a reuşit să se ţină departe de acest scandal şi să îi ferească pe copii de un scandal care nu le aparţine. Lăsând la o parte acest caz, orice copil care trece printr-o traumă a separării părinţilor are nevoie de consiliere psihologică pe o perioadă mai îndelungată pentru că trebuie să înţeleagă care a fost scopul despărţirii, știut fiind că, în general, copiii îşi asumă o anumită vină”, a declarat psihologul Ilie Marinescu.


„Este un fluturaş până la urmă”
Întrebat dacă, din punctul său de vedere, este sau nu Cristi Borcea un tată responsabil, psihologul susţine că doar din punct de vedere material. „El îşi asumă responsabilitatea doar prin prisma stării materiale, nu şi a stării afective. E adevărat, poţi să îi asiguri copilului maşini scumpe, vile, dar el are nevoie de starea afectivă. Starea materială îi asigură dezvoltarea şi un confort, dar, din punct de vedere afectiv, Borcea nu are cum să spună că intervine atât timp cât el zboară din floare în floare. Este un fluturaş până la urmă. Un playboy. El îşi asumă responsabilitatea faţă de copii doar prin statutul material, nu și în ceea ce priveşte stabilitatea afectivă. Toţi copiii din toate relaţiile lui vor suferi din cauza lipsei figurii paterne. Copiii aceştia nu se pot dezvolta armonios în viitor. Mai mult decât atât, după cum se poate vedea, acest scandal atrage după sine şi copiii, care asistă la asemenea scene şi, cu siguranţă, îşi pune amprenta asupra lor”, susţine Ilie Marinescu.
„Nu e stabil emoţional”
În ceea ce-l priveşte pe Cristi Borcea, psihologul Ilie Marinescu e de părere că el nu va fi satisfăcut de nicio femeie. „El suferă de «sindromul Don Juan», adică niciodată nu va fi satisfăcut de o femeie în plan sexual şi emoţional. Aici este vorba despre o carenţă de ordin afectiv-emoţional, pentru că nu ştie să îşi depăşească propria condiţie şi se mulţumeşte să treacă dintr-o relaţie în alta şi, cu siguranţă, peste nişte ani o să vedem că, dacă se va căsători cu Valentina Pelinel, o să renunţe iar pentru că nu are o stabilitate emoţională”, a adăugat psihologul.

Ti-a placut?

2165

afisari