18°

București

ULTIMA ORA

Victor Rebengiuc, din nou Ilie Moromete, la 60 de ani de la publicarea romanului


Cu ocazia lansării ediţiei de toamnă a revistei “VIP”, eveniment care a avut loc, miercuri, în cadrul Muzeului Ţăranului Român, Victor Rebengiuc a primit cu emoţie şi în aplauzele tuturor Premiul pentru Excelenţă. Îndrăgitul actor este protagonistul unui pictorial de excepţie în care îl întruchipează din nou, după 28 de ani, pe Ilie Moromete.
O serie de fotografii extrem de reuşite şi un interviu de excepţie readuc în atenţia publicului cunoscutul personaj interpretat de şi mai cunoscutul actor în filmul de succes regizat de către Stere Gulea după volumul I al romanului “Moromeţii” şi lansat în 1987. Îmbrăcat în “straie” moderne, maestrul păstrează încă aerul lui Moromete.

Rolul l-a speriat la început

Victor Rebengiuc recunoaşte că interpretarea lui Ilie Moromete, atât de elogiată de iubitorii filmului, a fost, într-un fel, rolul carierei sale. “Este un rol care mi-a dat foarte multă satisfacţie, deşi m-a speriat la început. Sunt citadin din naştere şi creştere şi nu am ştiut cum este la ţară. Îi sunt extrem de recunoscător lui Stere Gulea că a avut curajul să mă distribuie în acest film”, mărturiseşte actorul.
Maia Morgenstern, discurs emoţionant
Cu multă vibraţie în glas, actriţa Maia Morgenstern i-a înmânat lui Victor Rebengiuc Premiul de Excelenţă. “A rosti câteva cuvinte despre şi în prezenţa maestrului Victor Rebengiuc este copleşitor. Nu mi-ar ajunge vreodată timpul pentru a putea povesti ce înseamnă pentru mine, pentru noi, modelul Victor Rebengiuc. Îmi e teamă că vorbele mele nu vor şti a cuprinde bogăţia de sentimente, de recunoştinţă pe care o am în faţa domniei sale. Vă mulţumesc pentru teama pe care mi-o inspiraţi, domnule Rebengiuc!” au fost cuvintele rostite de Maia Morgenstern în cadrul festivităţii.
Încântat de noua construcţie a revistei
Maestrul şi-a exprimat, totodată, aprecierea pentru noul format al revistei VIP: “Sunt bucuros că figura unui bătrân este pe coperta unei reviste care începe să fie… revistă. Am văzut o preocupare pentru frumuseţe, o schimbare de stil, îmi place mult cum arată. Le sunt recunoscător Gianinei Corondan şi lui Radu Buzoianu pentru că au avut curaj să pună poza mea pe copertă!“.

Ti-a placut?

1945

afisari