18°

București

ULTIMA ORA

BDSM - Practici SEXUALE cu efecte benefice NEBĂNUITE


Potrivit cercetatorilor, actul sexual ce implica lanturi, funii si bice este un remediu excelent impotriva stresului. 
Datorita unor volume precum "Fifty Shades of Grey", al carui ecranizare va pune pe jar femeile din intreaga lume tocmai in apropiere de Valentine's Day, practicile BDSM incep sa fie privite cu alti ochi.
Ba chiar s-a dovedit stiintific ca un act sexual ceva mai agresiv inlatura anxietatea si are o multime de alte beneficii asupra sanatatii mentale.
Un articol publicat recent de Roni Jacobson in New York Magazine analizeaza efectele pozitive ale BDSM asupra nivelului anxietatii.
O femeie care practica Shibari, o tehnica japoneza care implica legarea cu funii, a declarat in cadrul materialului realizat de Jacobson ca o funie poate avea acelasi efect ca yoga sau meditatia. 
"Cand esti legat parca nu mai ai nicio responsabilitate cu privire la ce se intampla si iti da o senzatie de libertate. Este unul dintre putinele momente cand nu trebuie sa-mi fac griji pentru toate responsabilitatile zilnice."
Un alt practicant de Shibari, in varsta de 22 de ani, numit Gorgone, a fost de acord: "E vorba de prezenta. Este o sansa de a te elibera complet, de a uita de tine si de a fi prezent in acelasi timp. Te elibereaza oarecum de anxietate."
Numeroase studii sustin aceasta teorie, explicand reducerea stresului survenita in urma practicilor BDSM prin modul in care acestea afecteaza creierul. Citeste continuarea AICI
 

Ti-a placut?

21281

afisari