18°

București

ULTIMA ORA

Trupul unei mame: frumusețea fără Photoshop


Probabil de asta, mai mult decat orice altceva, o femeie trebuie admirată, respectată și iubită: pentru că poate zămisili în ea o viață nouă.

Maternitatea lasă urme pe trupul unei femei. Dar tocmai urmele astea ar trebui să le iubim, așa cum sunt ele, aspre. Așa cum ne iubim propriile mame, ar trebui să ne iubim și mamele copiilor noștri, chiar dacă trupul lor poartă vergeturi, chiar dacă sânii nu mai sunt atât de fermi ca atunci când le-am cunoscut, chiar dacă pubisul lor poartă un zâmbet cicatrizat, urmă a unei cezariene.

Mamele nu au nevoie de Photoshop. Mamele ar trebui să nu se jeneze de trupul lor, iar noi ar trebui să iubim trupul lor.

Complexele unui trup afectat de maternitate au cuprins-o și pe Jade Beall, o femeie fotograf de peste Ocean. Apoi a realizat că femeile din lumea întreagă nu au de ce să fie jenate de corpul lor. Că sunt cu adevărat frumoase în naturalețea lor, fără operații estetice sau prelucrări digitale. Așa s-a născut ideea pentru cartea “The Bodies of Mothers”, acolo unde fotografa a convins numeroase mame să pozeze nud, alături de pruncii lor. Așa s-a născut și ideea pentru proiectul “A Beautiful Body”, din cadrul campaniei “You Are Beautiful”. Jade Beall s-a implicat în finanțarea acetui proiect (și voi puteți face asta, dacă urmați linkul!) care încurajează femeile fotograf din lumea întreagă să trimită imagini cu trupurile mamelor și poveștile lor de viață.

În continuare sunt doar câteva dintre numeroasele fotografii semnate Jade Beall. Restul le găsiți pe site-ul artistei.

Ti-a placut?

9181

afisari