18°

București

ULTIMA ORA

Senatorul Daniel Savu s-a înscris în PRU


Senatorul Daniel Savu s-a înscris, azi, în Partidul România Unită (PRU), fostul social-democrat activând în ultima perioadă ca independent după ce, la sfârșitul lunii martie, a demisionat din PSD, partid al cărui membru a fost timp de aproape 20 de ani.

Savu a anunțat pe blogul său personal decizia de a se alătura echipei PRU. „Am credința că în felul acesta voi putea duce mai departe principiile ce m-au călăuzit în întreaga activitate publică și pe care le consider mai presus de orice: onoarea, demnitatea și mândria de a fi român! (...) Vă asigur pe toți că voi rămâne același, voi continua să spun adevărul care de cele mai multe ori s-a dovedit că deranjează, urmărind consecvent un obiectiv esențial: mai bine pentru români și pentru România!”, a scris senatorul în postarea sa.

A fost ofiţer de contrainformaţii şi... ştie multe

Daniel Savu a demisionat, la sfârșitul lunii martie, din PSD, partid în care a activat aproape 20 de ani, candidând ca independent pentru funcția de primar al Ploieștiului. Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, în ianuarie, că senatorul Daniel Savu este candidatul partidului pentru funcția de primar al Ploieștiului, însă la scurt timp organizația municipală PSD Ploiești a anunțat că nu susține această candidatură, solicitând președintelui PSD Prahova să nominalizeze un alt candidat. Astfel, în urma unor analize interne, PSD Prahova a anunțat, la data de 21 martie, că acela care va candida din partea acestui partid va fi viceprimarul cu atribuții de primar, Cristian Ganea.

Senatorul Daniel Savu a lucrat anterior în Serviciul Român de Informații (SRI), ca ofiţer de contrainformaţii. Acesta a candidat, în 2008, pentru funcția de primar al Ploieștiului, pierzând în fața actualului senator PNL Andrei Volosevici, trimis în judecată de DNA Ploiești.

Ti-a placut?

2053

afisari