18°

București

ULTIMA ORA

Turcia: Garda prezidențială va fi dizolvată


Autoritățile turce vor dizolva garda prezidențială după ce au arestat aproape 300 de membri ai acesteia în urma puciului eșuat, a anunțat sâmbătă prim-ministrul Binali Yildirim, informează AFP și Reuters.

„Nu va mai fi nicio gardă prezidențială, ea nu are niciun motiv să existe, nu avem nevoie", a declarat Yildirim pentru un post de televiziune din Turcia. Cel puțin 283 de membri ai gărzii prezidențiale — un regiment ce numără 2.500 de oameni — au fost arestați după puciul eșuat, amintește France Presse.

Membri ai acestei unități au făcut parte dintr-un grup ce a intrat în clădirile televiziunii publice TRT în timpul tentativei de lovitură de stat săptămâna trecută, a declarat Yildirimm iar acest grup a forțat o prezentatoare să citească o declarație ce proclama legea marțială și introducerea restricțiilor de circulație.

Din declarațiile lui Yildirim reiese faptul că 13.002 persoane au fost arestate după lovitura de stat eșuată, printre care 1.329 de polițiști, 8.831 soldați, 2.100 de judecători și procurori și 689 „civili".

Ti-a placut?

2950

afisari