18°

București

ULTIMA ORA

Vrei filme cu politică? Atunci trebuie să le vezi pe acestea


Că tot se dispută intens subiectul politică, mai ales în contextul alegerilor care se pare că au nemulțumit pe toată lumea, m-am gândit să expun câteva titluri interesante de filme care pun accent pe dedesubturile politicii. Chiar dacă unele scenarii pot fi considerate exagerate sau de natură SF, ar trebui să te gândești că, în realitate, lucrurile sunt și mai ciudate decât par la prima vedere. Iată cele mai reprezentative filme din lumea politicii!

Wag the Dog (Înscenarea)

Un așa-zis „doctor în imagine”, interpretat, desigur, de inconfundabilul Robert De Niro, face o adevărată nebunie. Acesta angajează un producător de la Hollywood pentru a da naștere unui război fals în Albania, care să devieze opinia publică de la scandalul sexual în care este implicat…președintele SUA! Deși filmul a avut premiera cu o lună înainte de izbucnirea scandalului în care au fost implicați Monica Lewinski și Bill Clinton, mulți oameni au avut tendința de a considera că filmul ar fi putut fi bazat pe fapte reale.

Frost/Nixon

Filmul se concentrează atât pe mandatul lui Nixon, cât și pe puterea jurnalismului, pentru că este expusă povestea lui David Frost, un jurnalist britanic care a reușit să îi ia un interviu lui Richard Nixon la doi ani după ce acesta a fost forțat să demisioneze, după marele scandal „Watergate”. Dar acțiunea nu se oprește aici, pentru că Nixon se cufundă tot mai mult în controverse după ce realizează aceste serii de interviuri, considerate un real succes.

Kapitalism

Desigur, nu putea lipsi un film românesc bazat pe politică. Așadar, ultimul pe care vreau să ți-l prezint este „Kapitalism”, un film documentar românesc, realizat de Alexandru Solomon, ce vorbește despre viața postcomunistă a magnaților și politicienilor. Mai exact, la 20 de ani după căderea regimului comunist, foști membri de partid au devenit mari magnați și politicieni. Filmul prezintă interviurile unora dintre cei mai controversați oameni de afaceri din țară și aici vorbesc de Dan Diaconescu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu sau chiar George Copos. Un film pe care nu trebuie să îl ratezi!

 

Ti-a placut?

3292

afisari