18°

București

ULTIMA ORA

România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic pentru acest an


Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunţat, în această dimineaţă, că România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic până la sfârșitul lui 2017.

"Vaccinul ROR a ajuns la Unifarm zilele trecute și am semnat alaltăieri ordinul. Au fost transmise în teritoriu 109.000 doze. Mai vin cele 10.000 pe care le-am adunat de la depozitele din țară și am identificat o cantitate de 300.000 de doze. Între timp și celălalt producător s-a mobilizat", a spus Bodog.

El a precizat că a solicitat OMS să repartizeze vaccin antirujeolic în România și a primit un răspuns favorabil. "Am făcut apel la Organizația Mondială a Sănătății să mobilizeze resurse de vaccin în România, pentru că epidemia de rujeolă nu este o epidemie doar a României. Știm foarte bine că epidemia nu are granițe. Nu stă la frontiere să-și prezinte pașaportul. Rujeola poate trece și în țările vecine, motiv pentru care s-au mobilizat stocuri alocate altor țări europene pe care le-au adus spre România și, noi, în momentul de față, suntem în procedură să le achiziționăm. Aceste doze vor asigura necesarul de vaccin rujeolic al României pentru tot anul", a afirmat Bodog

Ti-a placut?

739

afisari