18°

București

ULTIMA ORA

10 sfaturi ca sa scapi de 10 kg


Fii 100% hotarata sa slabesti

70% din reusita unei diete este motivatia cu care pornesti la drum. Daca nu reusesti sa te „montezi” de una singura, cere ajutorul unei prietene, care sa joace rolul trainer-ului si sa te impiedice sa calci stramb cand esti tentata sa incalci vreo regula a regimului. Sau urmeaza dieta impreuna cu alte persoane; vazandu-i pe altii ca lupta alaturi de tine, te va stimula sa rezisti si tu impreuna cu ei.

Inarmeaza-te cu rabdare

Sa dai jos 10 kilograme nu dureaza o saptamana sau o luna, nici macar doua. Bine, poti sa slabesti atat de mult intr-un timp scurt, dar nu este deloc sanatos. Trebuie sa-ti impui o alimentatie echilibrata, nu un regim drastic care sa te infometeze. Inarmeaza-te cu rabdare si sa nu te astepti la minuni din primele zile ale dietei. In general, ca sa nu-ti distrugi organismul, e bine sa slabesti maxim 1 kg pe saptamana.

3. Nu sari peste micul dejun

Nu numai ca asta te va face sa mananci mai mult la masa urmatoare, dar organismul va fi in alerta si va stoca mai mult, de teama sa nu fie din nou infometat. Respecta „piramida meselor”: trebuie sa mananci dimineata, la pranz si seara. Daca ai impresia ca orice mananci te ingrasa si vrei neaparat sa renunti la ceva mancare, renunta la gustarile dintre mese, dar nu la mesele propriu-zise. Regula este sa mananci bine la micul dejun si la pranz – cand corpul are nevoie de energie, si ceva mai lejer seara, ca sa ai o digestie usoara si un somn odihnitor. Vezi continuarea AICI

Ti-a placut?

470

afisari