18°

București

ULTIMA ORA

12 beneficii INCREDIBILE ale NUCILOR DE COCOS, alimentul care combate INFECŢIILE, scade COLESTEROLUL şi GRĂBEŞTE METABOLISMUL


Pulpa (proaspătă şi uscată, rasă), laptele, apa cât şi uleiul, toate oferite de nuca acestui cocotier, au proprietăţi curative cu adevărat incredibile. Cocosul, pe numele său oficial Cocos Nucifera, creşte din abundenţă în Malaezia, Polinezia, Asia de Sud-Est, Caraibe şi în alte zone tropicale. Întâlnit pentru prima oară de către cuceritorii spanioli, aceştia au denumit minunatul fruct "cocos", deoarece considerau că seamănă cu o faţă zâmbitoare.

Cocosul a fost apreciat pentru proprietăţile sale încă din vechi timpuri, numele său în sanskrită se traduce ca fiind "acela ce oferă toate cele necesare vieţii". Asta deoarece cocotierul are multiple întrebuinţări: oferă hrană (pulpa, laptele folosit pentru supe şi curry, uleiul pentru prăjeli), hidratare (apa şi laptele), serveşte la îndulcirea diverselor preparate, aplicat topic protejează pielea de razele UV, iar din frunzele sale sunt împletite coşuri, decoraţiuni şi accesorii. Dintre numeroasele sale beneficii enumerăm:
1. Luptă eficient împotriva infecţiilor de orice natură! Acidul lauric, un acid gras unic, prezent din abundenţă în special în uleiul de cocos, neutralizează diverşi patogeni: bacterii, viruşi şi fungi. Este eficient în special împotriva stafilococilor şi a fungului Candida alibicans (responsabil de dezvoltarea candidozelor genitale, orale, ale pielii, apariţia problemelor digestive grave, a dezechilibrului dintre bacteriile bune şi cele rele în intestine şi poate produce complicaţii în cazul persoanelor cu un sistem imunitar compromis). Mai mult chiar, uleiul de cocos întăreşte sistemul imunitar şi poate fi un tratament complementar util persoanelor ce se confruntă cu infecţii grave precum hepatitele.


2. Cocosul are un profil nutriţional de excepţie. Pulpa, apa şi laptele au din plin vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6, fier, calciu, seleniu, magneziu şi fosfor. De asemenea, numeroşii antioxidanţi din compoziţie contribuie la ameliorarea unei game largi de afecţiuni precum: probleme cardiovasculare, colesterolul în exces, probleme digestive, dereglări hormonale şi diabet.
3. Grăbeşte metabolismul. Atât uleiul, cât şi apa de cocos grăbesc metabolismul şi te ajută să arzi grăsimile mai eficient. În urma diverselor studii s-a ajuns la concluzia că persoanele care au ales uleiul de cocos în detrimentul altor uleiuri au slăbit mai rapid. De asemenea, cocosul inhibă pofta de dulce şi, astfel, poate fi încorporat cu succes în orice dietă. Înlocuieşte dulciurile cu o combinaţie de fulgi de cocos, stafide, merişoare, goji, migdale, caju şi seminţe de dovleac!
4. Apa de cocos este un remediu eficient împtriva diareei şi a altor probleme digestive. Aceasta are în compoziţie o cantitate însemnată de electroliţi, care ajută la menţinerea unui echilibru în organism, hidratează şi sprijină refacerea ţesutului muscular după activitatea fizică intensă.


5. Pulpa de cocos conţine fibre din abundenţă, contribuind la normalizarea digestiei şi la menţinerea echilibrului între zaharurile din organism. O persoană adultă are nevoie de 30-35gr de fibre zilnic.
6. Scade colesterolul. Uleiul de cocos reduce trigliceridele şi colesterolul LDL, de aceea este de folos persoanelor ce suferă de diverse probleme cardiovasculare.
7. Protejează împotriva bolilor degenerative precum Alzheimer. Consumul de cocos în oricare formă (apă, pulpă, lapte sau ulei) aduce un aport de ketone, care protejează împotriva degradării neuronale şi a apariţiei Alzheimerului.
8. Este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru înfrumuseţare. Deoarece uleiul de cocos are proprietăţi emoliente şi este plin de vitamine, el redă strălucirea pielii şi a părului deshidratat, ajută la minimalizarea ridurilor şi îmbunătăţeşte elasticitatea pielii.


9. Datorită faptului că are puternice proprietăţi antibacteriene şi antifungice, poate fi de folos persoanelor ce se confruntă cu infecţii şi ciuperci ale pielii. Aplicat topic, în cantităţi moderate, pe post de tratament, grăbeşte vindecarea acneei pe corp, a rănilor, cicatricilor şi a infecţiei cuticulelor.
10. Uleiul şi laptele de cocos, aplicate prin masaj, constituie un tratament preventiv eficient împotriva vergeturilor. Deoarece este un produs natural, amestecul poate fi folosit cu încredere de către viitoarele mămici.
11. Protejează de arsurile solare. Uleiul de cocos acţionează ca o barieră împotriva razelor UV, putând fi, deci, folosit ca protecţie solară. Deşi uleiul de cocos protejează pielea şi părul de razele UV, noi recomandăm să îl folosiţi împreună cu crema de plajă cu un FPS mediu sau mare.
12. Gargara cu apă de cocos şi cu ulei de cocos neutralizează bacteriile periculoase din cavitatea bucală şi te scapă de respiraţia urât mirositoare şi afte.

Ti-a placut?

24874

afisari