18°

București

ULTIMA ORA

5 lucruri pe care NU LE ŞTIAI despre PEPENELE ROŞU


Pepenele roşu se află acum în sezon, fiind unul dintre cele mai hidratante şi răcoritoare fructe. Originar din Africa, el a devenit foarte popular pe plan mondial, având numai în România trei denumiri diferite: harbuz, lubeniţă sau curcubete. Pe lângă conţinutul ridicat de fibre şi potasiu, pepenele oferă puţine calorii (un pepene mediu are 46 kcal), dar o doză sănătoasă de vitamina C. Iată câteva detalii pe care cu siguranţă nu le ştiai despre pepene:
1. Are mai mult licopen decât roşiile! Într-o jumătate de pepene mediu avem 6 mg de licopen. Făcând parte din categoria superantioxidanţilor, licopenul contracarează efectul radicalilor liberi, protejând împotriva cancerului şi întărind sistemul imunitar. Licopenul este un antioxidant pe care îl vrei aproape vara, deoarece poate prelungi durata bronzului, ocrotind în acelaşi timp pielea după expunerea la soare. Pentru a beneficia de cantitatea maximă de licopen, mănâncă pepenele la temperatura camerei.

Citeşte şi: Vreţi o felie de PEPENE rece? Cubic sau piramidă? Preţul este INCREDIBIL! (VIDEO)
2. Sucul de pepene roşu atenuează durerile musculare. După o sesiune de exerciţii intense sau jogging, alege să îţi satisfaci setea cu suc de pepene roşu. În urma unor cercetări desfăşurate în SUA, a fost descoperită proprietatea unică a pepenelui roşu de a atenua durerile musculare, datorită unei substanţe unice din compoziţie, care se numeşte citrulline.

CEAIUL DE GHIMBIR, remediul MIRACULOS bun la toate! O REŢETĂ simplă pentru beneficii maxime


3. Pepenele este înrudit cu dovleacul. Făcând parte din familia Cucurbitaceelor, pepenele este o rudă îndepărtată a dovlecilor şi castaveţilor. Pulpa verde de lângă coajă poate fi pusă la murat şi folosită pe post de acompaniament la diferite mâncăruri. Prin murare se păstrează mare parte din compuşii nutriţionali.

DIETA cu PEPENE face MINUNI! SLĂBEŞTI RAPID şi SĂNĂTOS
4. Este unul dintre cele mai hidratante fructe. Conţinând mai multă apă decât oricare alt fruct (91.5% apă), pepenele roşu este alegerea perfectă pentru o după-amiază caldă de vară. În lunile fierbinţi trebuie să fim foarte atenţi la hidratare, mai ales pentru a preveni insolaţiile sau stările de rău.


5. Există şi pepeni galbeni! Pepenele cu pulpă galbenă poartă numele de "Yellow Crimson" şi are un gust mai dulce, precum mierea. De asemenea, putem găsi şi pepene sub formă de cub, modificat pentru a încăpea mai bine în frigider!

6 BENEFICII incredibile ale PIERSICILOR

Ti-a placut?

31179

afisari