18°

București

ULTIMA ORA

Şapte plante tămăduitoare la îndemâna oricui


De multe ori, plantele pot fi un remediu mai bun decât orice medicament din farmacie. Astăzi vă prezentăm șapte plante care au proprietăţi benefice asupra organismului şi la care puteţi apela oricând fără ezitare.
Petalele de trandafir
Pot ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual prin reducerea intensității crampelor şi a stărilor proaste cu care multe femei se confruntă în această perioadă. De asemenea, dacă este inhalat, uleiul de trandafir (infuzie) ajută la vindecarea alergiilor şi astmului. Mai este folosit în tratarea depresiei şi a durerilor de cap.
Urzica
Cunoscută pentru combaterea inflamaţiilor, urzica ajută la calmarea mâncărimii sau roşeții ochilor. Căutaţi în plafar capsule cu extract de urzică sau ceaiuri.
Ghimbirul
Pe lângă gustul deosebit pe care îl capătă mâncarea atunci când adăugăm rizomul aceastei plante, trebuie să ştiţi că ghimbirul este şi un remediu pentru diverse probleme medicale. Acesta stimulează organismul să elibereze enzimele necesare pentru descompunerea hranei, astfel încât substanţele nutritive sunt mai uşor de absorbit. De asemenea, este şi un bun remediu pentru greaţă şi rău de maşină.
Trifoiul roşu
Ceaiul de trifoi roşu conţine antioxidanţi care ajută la metabolizarea toxinelor, purificând astfel organismul. Îmbunătăţeşte drenajul limfatic şi funcţiile rinichilor şi ale ficatului, acestea fiind două organe-cheie care curăţă toxinele.
Menta
Pe lângă faptul că este recunoscută pentru calmarea durerilor abdominale, menta este un aliat împotriva mâncărimilor de ochi. Pentru a le calma, folosiţi două pliculeţe de ceai pe post de comprese. Puneţi punguliţele cu ceai în apă fierbinte timp de 30 de secunde. După ce le scoateţi şi se răcesc un pic, aplicaţi-le pe ochi timp de 5-10 minute.
Magnolia
Floarea de magnolie este foarte bună în tratarea alergiilor şi a sinuzitei. Folosită, de obicei, în combinaţie cu alte plante tradiţionale, magnolia tratează răcelile şi desfundă nasul, dar este un bun remediu şi pentru ochi. Puteţi achiziţiona de la plafar ceaiuri sau suplimente care conţin această plantă.
Arborele de ceai Neem
Originar din India, Pakistan şi Burma, arborele de Neem este cunoscut pentru proprietăţile miraculoase în tratarea pielii uscate, infecţiilor fungice, mătreţii, gingivitei sau albirii prematură a părului. Îmbunătăţește starea generală de sănătate a pielii prin lupta cu bacteriile care conduc la acnee. Puteţi achiziţiona suplimente pe baza de Neem de la orice plafar.
"O buruiană este o plantă ale cărei virtuţi nu au fost descoperite încă.", Ralph Waldo Emerson

Ti-a placut?

3792

afisari