18°

București

ULTIMA ORA

Beneficiile sportului în cuplu


Sportul este un element important în ceea ce numim generic „stil de viaţă sănătos”. În plus, potrivit psihologilor, relaţia de cuplu se va îmbunătăţi semnificativ dacă alegi să faci sport împreună cu persoana iubită.

„Sportul în cuplu înseamnă timp de calitate petrecut de cei doi parteneri, dar mai înseamnă preocupare pentru sănătate, pentru aspectul fizic, pentru starea de bine, iar toate acestea duc la îmbunătăţirea stimei de sine şi, implicit, a relaţiei de cuplu”, explică psihologul Lorena Diaconescu.

Motivare sporită

Un alt avantaj al faptului că ai decis să faci mişcare alături de partenerul de cuplu este că nu vei fi tentat să renunţi aşa de uşor, cum ar fi dacă ai practica singur sport. Practic, vă motivaţi unul pe celălalt, vă stabiliţi  ţeluri comune şi realizaţi conexiuni non-verbale în timp ce faceți sport. Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Psychology and Social Personality”, se arată că, după participarea la o activitate fizică interesantă, cuplurile au declarat că se simt mai mulţumite de relaţiile lor.

Îmbunătăţeşte imaginea de sine

„Un alt beneficiu notabil al practicării sportului în cuplu este diminuarea geloziei. Partenerii vor scăpa de nesiguranţă, vor conştientiza că sportul îi ajută să arate mai bine şi, implicit, să se simtă mai bine. De asemenea, suspiciunile nefondate vor dispărea şi gelozia va dispărea”, susţine psihologul Lorena Diaconescu.

Stimulează endorfinele şi viaţa sexuală

În timpul activităţilor sportive, secreţia de endorfine – hormonul fericirii – este stimulată, iar stresul este diminuat. În acest fel veţi deveni mai optimişti, mai deschişi şi mai puţini irascibili, iar relaţia de cuplu va merge mult mai bine. Şi, nu în ultimul rând, există o legătură important între practicarea unui sport şi viaţa sexuală. Dacă în cazul bărbaţilor mişcarea practicată regulat ţine la distanţă disfuncţiile erectile, în cazul femeilor, sportul creşte considerabil libidoul.

Ofertă de nerefuzat la Body Art Wellness Club

Pentru că ştiu cât de multe beneficii aduce, cei de la Body Art Wellness Club au pregătit pentru luna februarie o ofertă ce nu poate fi refuzată. Dacă îţi cumperi, în perioada 14-24 februarie, un abonament tip Focus pentru trei luni sau un abonament Tonus valabil șase luni, primeşti încă un astfel de abonament, pe care să i-l faci cadou persoanei iubite. Abonamentul vă oferă acces la fitness, aerobic, piscină, SPA sau jacuzzi.

Detalii complete despre ofertă găseşti aici.

 

 

Ti-a placut?

694

afisari