18°

București

ULTIMA ORA

Câte ouă e bine să mânânci pe zi?


Fie că îl mănânci prăjit, sub formă de omletă sau fiert, pe o felie de pâine toast, oul este un aliment de care nu te poţi lipsi, asta dacă vrei să ai o sănătate de fier. Dar te-ai întrebat vreodată câte ouă trebuie să mănânci zilnic?

Oul, plin de vitamine şi minerale

Un ou are aproape 80 de calorii, 5 grame de grăsime şi 6 grame de proteine. Substanțele nutritive furnizate de ouă nu sunt de neglijat. Ele conţin antioxidanți carotenoizi, care reduc riscul de cataractă, colină, o substanță benefică creierului şi proteine animale, bune pentru sistemul muscular și osos. În plus, studiile mai arată că ouăle te satură repede, ajutându-te astfel să pierzi în greutate.

Două ouă pe zi, recomandarea specialiştilor

Un studiu recent al specialiştilor în nutriţie arată că două ouă pe zi pentru o persoană reprezintă cantitatea optimă de consumat. În acelaşi timp, înainte de a mânca ouă, trebuie să ştie care este dieta sa zilnică şi de unde îşi ia grăsimile saturate. Este foarte sănătos să mănânci ouă, însă dacă le combini cu caşcaval, bacon şi alte grăsimi, vei depăşi necesarul caloric zilnic. Vezi continuarea AICI

 

Ti-a placut?

1024

afisari