18°

București

ULTIMA ORA

Cum scapi de crizele de ulcer? Un medic îţi dezvăluie secretul


Primăvara şi toamna sunt anotimpurile în care ulcerul “atacă” puternic, iar crizele dureroase pot deveni mai dese. Vestea bună este că există câteva remedii naturale  ce pot calma crizele de ulcer şi care pot trata  problema, mergâng chiar până la vindecare.

Plantele care fac minuni

Infuzia de lemn dulce (o linguriţă de  rădăcină la 250 ml apă) are proprietatea de a cicatriza leziunile formate în ulcer şi de a reduce inflamaţia.  De asemenea, ceaiul de tătăneasă (două linguriţe rădăcini la 300 ml apă), care se fierbe  cinci minute, se lasă la macerat un sfert de oră şi apoi să bea ( două căni pe zi), este la fel de bun. Dacă ulcerul este în stadiu avansat şi a apărut deja hemoragia, trebuie să beţi ceai de gălbenele, traista ciobanului, rostopască, frunze de dud, coada calului şi frunze de mur (câte 10 g din fiecare). Două linguri din acest amestec de plante se fierb în 250 ml de apă. Se bea o cană pe zi.

Ce trebuie să mâncăm

“Renunţaţi la guma de mestecat şi înlocuiţi-o cu propolis pentru că, în amestec cu saliva, acesta calmează durerile generate de ulcer. În crizele uşoare de ulcer se bea lapte cald.

După o săptămână puteţi introduce în meniu şi ouă moi, supe, griş şi fulgi de ovăz. Distanţa între mese terbuei să fie de maximum cinci ore. De asemenea, supa de morcovi are proprietatea de a calma simptomele şi este un aliment foarte important în tratarea  ulcerului. Şi carnea slabă, fiartă, şi pâinea prăjită, sunt benefice în ulcer”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Ti-a placut?

773

afisari