18°

București

ULTIMA ORA

Cum poți fi însărcinată fără să-ți dai seama timp de nouă luni – explicațiile unui medic


Cu toate schimbarile prin care trece corpul unei femei, cum este posibil sa fii insarcinata si sa nu iti dai seama pe tot parcursul celor noua luni de sarcina? Se pare ca acest fenomen este mai des intalnit decat credem si ca poarta si o denumire stiintifica: “sarcina criptica”.

Iata principalele motive pentru care exista cazuri in care femeile isi dau seama ca sunt insarcinate abia cand sunt in pragul nasterii bebelusului!
Femeia este supraponderala sau obeza chiar inainte de a ramane insarcinata – acesta este unul dintre caracteristicile “sarcinii criptice” din cauza careia o femeie poate fi gravida si sa nu stie timp de noua luni, explica Mary Jane Minkin, profesor in obstetrica si ginecologie la Scoala de Medicina din cadrul reputatei Universitati americane Yale. “In cazul femeilor supraponderale sau obeze, multe schimbari prin care trece corpul nu sunt atat de vizibile, iar tesutul adipos in exces impiedica deseori gravida sa simta miscarile si micile lovituri ale fatului”, precizeaza Minkin.
Citește mai multe AICI !

 

Ti-a placut?

556

afisari