18°

București

ULTIMA ORA

Cum te pot îmbolnăvi absorbantele


De-a lungul timpului, companii din întreaga lume au creat o varietate de produse pentru igiena feminină, cum ar fi absorbantele, șervețelele intime sau săpunurile cu pH neutru pentru îngrijirea zonei intime.
Scopul acestor produse este să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor, de siguranță și confort, mai ales în timpul menstruației. Se pare, totuși, că unele dintre aceste produse, mai precis bumbacul din care sunt confecționate, conțin substanțe nocive sănătății.
Potrivit Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA), în perioada anilor 1970-1980, peste 50 de femei americane ar fi murit în urma infecțiilor provocate de utilizarea tampoanelor. Cu toate acestea, autoritățile americane ar fi încercat să ascundă aceste evenimente, catalogându-le drept zvonuri.
În timp ce consumatorii au continuat să folosească aceste produse fără nici o teamă, studii științifice au demonstrat că folosirea lor ar putea fi periculoasă.
Din ce sunt realizate absorbantele
Într-adevăr, aceste produse sunt realizate din fibre sintetice, care pot ascunde bacterii mortale și anumite substanțe chimice dăunătoare. De altfel, tampoanele ultra-absorbante produse de cea mai mare companie de profil ar fi și cele mai periculoase. Însă, compania ar fi ignorat ani de zile plângerile consumatorilor despre produsul lor.
Află care sunt efectele nocive ale utilizării absorbantelor AICI

Ti-a placut?

1350

afisari