18°

București

ULTIMA ORA

De ce este periculos să bei ceai


Mai ales în sezonul rece, o cană de ceai poate fi cea mai bună soluție pentru a te încălzi. Beneficiile ceaiului nu țin doar de acest aspect, ci și de efectele pozitive pe care le are asupra sănătății. Unele studii au arătat că, dacă bei ceai des, ești mai puțin expusă riscului de dezvoltare a depresiei, cancerului ovarian, bolii Parkinson și demenței.

Deși ai crede că ești cu atât mai sănătoasă cu cât bei mai mult ceai, există unele studii îngrijorătoare care ne arată că un consum îndelungat de ceai poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre. Anumite tipuri de ceai conțin sau absorb compuși toxici din sol, din mediu, din locul în care este depozitat acesta sau în timpul procesului de uscare și de împachetare.

Iată motivele pentru care ceaiul este periculos!

Metale grele

Un studiu din 2013 a ajuns la concluzia că aproape toate ceaiurile din magazine conțin plumb. În cantități mari, plumbul ingerat poate să favorizeze bolile de inimă, afecțiunile renale și chiar infertilitatea. Studiul a arătat că ceaiurile care se prepară în 3 minute sunt cele mai periculoase, iar cele care se prepară în 15 minute conțin aluminiu. Ceaiurile care conțin acid citric (în special cele de lămâie) au cea mai mare cantitate de aluminiu, plumb și cadmiu, metale extrem de periculoase. Vezi continuarea AICI

Ti-a placut?

630

afisari