18°

București

ULTIMA ORA

Grupul Bio-Medica International deschide primul spital cu profil dermatologic din Ilfov


Grupul Bio-Medica International, din care face parte rețeaua de clinici dermato-venerologice Bioderm, rețeaua de clinici medicale Bio-Medica și centrul de vârstnici One to One Nursing Home, deschide un spital de dermatologie-venerologie de zi, în Pipera, unica unitate medicală privată cu paturi cu acest profil din județul Ilfov. Noul spital este funcțional începând cu 1 aprilie și se află în contract cu Casa de asigurări de sănătate. 

Noul spital cuprinde o unitate modernă de dermatoscopie digitală de ultimă generație Foto Finder, cu ajutorul căreia cancerul de piele poate fi depistat în faze incipiente. Unitatea de dermatoscopie digitală cu lumină polarizată, cu tehnologie Crystal View, asigură un screening de cea mai bună acuratețe pentru toate tipurile de cancer de piele, inclusiv pentru cea mai agresivă formă a acestuia – melanomul. Dermatoscopul are posibilitatea de a mări imaginea alunițelor/leziunilor de 140 de ori, oferind imagini de cea mai înaltă precizie, fiind,  la ora actuală, singurul dermatoscop din lume care are încorporată o cameră full HD, ajutându-i astfel pe medici să facă diferența mult mai ușor între leziunile benigne și cele maligne. 

Servicii decontate de CNAS

Pacienții din toată țara vor avea acces la aceste servicii realizate cu tehnologie de top, la standarde internaționale, spitalul aflându-se în contract cu Casa de asigurări de sănătate. Aceștia vor putea beneficia de servicii decontate de Casa de asigurări de sănătate în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la un medic specialist, aflat în contract cu Casa de asigurări, în baza cardului național de sănătate. Serviciile medicale sunt decontate în limita fondurilor disponibile. După epuizarea fondurilor, pacienții vor putea beneficia de servicii în regim „free for service” sau în baza unei asigurări private de sănătate. 

Un pas important în lupta cu cancerul de piele 

„Deschiderea acestui spital reprezintă un pas important în lupta cu cancerul de piele. Faptul ca pacienții asigurați au acces la screening realizat cu cea mai nouă tehnologie a momentului este o premieră pentru noi. Prevenția cancerului de piele și melanomului, cea mai gravă formă de cancer de piele este o misiune pe care ne-am asumat-o încă de acum 18 ani, când am introdus în premieră, în România, dermatoscopia digitală în clinicile noastre. Noul spital răspunde unei nevoie neacoperite de astfel de servicii medicale integrate, în această zonă, bazate pe prevenție”, a declarat dr. Claudia Sprâncenatu, CEO al Grupului Bio-Medica International.

În cadrul Spitalului de Dermatologie-Venerologie va putea fi tratată o gamă largă de afecțiuni din spectrul dermatologic, de către o echipa medicală formată din 40 de medici cu experiență. 

Melanomul, cea mai agresivă formă 

Incidența cancerului de piele este în creștere, în ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fără protecție solară, a schimbărilor climatice și obiceiului bronzării artificiale, la solar. Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresivă formă: 75% din persoanele diagnosticate cu melanom metastatic (în stadiu avansat) își pierd viața în primul an de la diagnosticare. Dacă este surprins în stadii incipiente, melanomul poate fi curabil în proporție de 95%, un rol important în prevenție avându-l dermatoscopia – o investigație non-invazivă, nedureroasă, care durează câteva secunde. 

Fototerapia, standardul de aur în dermatologie

Spitalul dispune, de asemenea, de o unitate modernă de fototerapie, destinată tratării a diverse afecțiuni dermatologice sau efectuării unor proceduri de rejuvenare și reîntinerire. Fototerapia, sau terapia prin lumină, reprezintă standardul de aur în dermatologie, bazându-se pe lumină la o intensitate controlată pentru a trata diverse afecțiuni, de la acnee, alopecie, cuperoză, rozacee, dermatită, psoriazis, vitiligo, dermatită atopică etc. 

Terapii inovatoare 

Printre acestea se numără terapii inovatoare precum Sunetics, terapia laser cu lumină roșie destinată tratării alopeciei, terapia cu lumină albastră BLU-U și ClearLight, destinate tratării acneei, terapia cu lumină roșie Omnilux Revive sau Collagen Bed Therapy, destinate tratării rozaceei, cuperozei și altor afecțiuni care au la bază inflamația, dar și cu indicații în rejuvenare. Acestora li se adaugă terapii pe bază de lumină destinate tratării psoriazisului, precum cabina UVA 1 sau Narrow Band UVA și UVB. Unitatea de fototerapie este completată de o serie de lasere medicale chirurgicale, cosmetice și vasculare.

 

Ti-a placut?

681

afisari