18°

București

ULTIMA ORA

Leurda, PLANTA-MIRACOL care nu trebuie să LIPSEASCĂ din farfurie! Află care sunt MINUNILE pe care le poate face pentru sănătatea ta


Această plantă este cunoscută de secole întregi ca făcând parte din familia plantelor medicinale, având în esență proprietățile de bază ale banalului usturoi, dar cu o putere curativă mai mare. Frunzele de leurdă trebuie consumate în stare cât mai proaspătă, așadar, asigurați-vă că o procurați cât mai aproape de termenul la care a fost culeasă. 

Frunzele de leurdă conțin carotenoizi, vitaminele A si C, levuloza, ulei eteric complex si saruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu, cupru.
Detoxifiază organismul și ajută în tratarea bolilor cronice de piele, fiind indicată de asemenea în cazul afecțiunilor la plămini, fie că vorbim de răceli, gripe sau chiar în cazuri mai grave precum tuberculoze.
Leurda este, totodată, un excelent purificator al sângelui și al ficatului.


Această plantă mai este cunoscută și pentru efectele sale benefice în ceea ce privește cazuri precum efecte in diaree acuta si cronica, dizenterie, indigestii, insuficienta biliara, colici abdominale, balonari si in distrugerea viermilor intestinali.
O altă proprietate a leurdei o reprzintă curățarea rinichilor și poate fi folosită drept un adjuvant în eliminarea acidului uric prin urină.
Cum poate fi consumată leurda
Cea mai sănătoasă modalitate de a consuma leurdă este reprezentată de folosirea acesteia în salate, însă leurda poate fi la fel de gustoasă și în mâncăruri preparate termic, precum ciorbele, tocanele, chifteluțe sau piure.

sursa foto cookatar.romadamelechef.blogspot.com

Ti-a placut?

2080

afisari