18°

București

ULTIMA ORA

Patru OBICEIURI nesănătoase care te ÎNGRAŞĂ


Obezitatea a devenit, în ultimii ani, una dintre marile probleme în întreaga lume. Procentul oamenilor supraponderali creşte pe zi ce trece, cauzele pentru această afecţiune fiind variate. "ring" vă prezintă patru dintre cele nocive obiceiuri care vă îngraşă.
După o serie de studii desfăşurate într-un interval mare de timp, la care a luat parte un număr important de persoane, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că meniurile la ofertă, mâncatul rapid şi consumul laptelui degresat sunt printre principalii factori care favorizează obezitatea.
•Mâncatul rapid. Timpul este inamicul tuturor, iar din dorinţa de a face cât mai multe lucruri într-un interval scurt de timp, avem obiceiul să mâncăm din ce în ce mai repede. Este un lucru foarte nociv, avertizează specialiştii, întrucât creierului îi trebuie circa 20 de minute să proceseze că organismul a fost hrănit suficient. Dacă terminaţi mai devreme, este posibil ca organismul să aibă încă senzaţia de foame, cu toate că a fost alimentat corespunzător. Specialiştii recomandă să lăsaţi lingura sau furculiţa jos după fiecare înghiţitură, pentru a vă obişnui astfel să mâncaţi mai încet.
•Consum insuficient de apă. Studiile cercetătorilor au arătat în cadrul experimentului că participanţii care au fost puşi să bea câte două pahare de apă înainte de fiecare masă s-au îngrăşat cu 30% mai puţin decât persoanele care sunt obişnuite să bea apă doar atunci când le este sete. Este recomandat să beţi un pahar cu apă de fiecare dată când faceţi câte o pauză, atât la serviciu, cât şi acasă, chiar dacă nu vă este sete.
•Meniuri la ofertă. Din comoditate sau pur şi simplu pentru că ofertele la meniuri sunt mereu mai avantajoase ca preţ, consumatorii le preferă atunci când merg la restaurant. Studiile arată că acestea sunt printre cele mai nocive obiceiuri alimentare, fiindcă mâncarea la pachet este, de obicei, în cantitate mai mare decât porţiile pe care le consumaţi în mod normal. Chiar dacă plătiţi câţiva bani în plus, specialiştii recomandă să cumpăraţi porţii separate, strict pentru nevoile dumneavoastră.
•Lapte degresat. Deşi credeţi că faceţi economie de calorii atunci când cumpăraţi lapte degresat este o greşeală. Acesta reduce considerabil cantitatea de grăsimi necesară pentru a absorbi vitaminele, fapt ce duce la senzaţia permanentă de foame. Specialiştii recomandă să optaţi pentru produsele cu cel puţin 2% grăsime, pentru a menţine caloriile de care aveţi nevoie şi pentru a stimula nivelul de nutriţie.
2 litri de apă recomandă specialiştii pentru consumul zilnic.

Ti-a placut?

1962

afisari