18°

București

ULTIMA ORA

Poţi scăpa de infertilitate şi fără hormoni


Declinul demografic este o problemă a societăţii contemporane, apărută la nivel global. În România, infertilitatea afectează un număr din ce în ce mai mare de cupluri. Vestea bună este că sunt disponibile şi tratamente neagresive.
Unu din şase cupluri recurge, la nivel mondial, la tratamente agresive de stimulare hormonală cu medicamente în încercarea de a avea copii, iar de multe ori acestea nu dau rezultate. Dr. Lucia Fitărău, de la Leon Clinique, susţine că, în cazul lor, mult mai eficiente ar fi tratamentele blânde, naturale, care refac funcţionalitatea axului hipofizo-tireo-ovarian.
Stresul, un factor decisiv
În România, creşterea incidenţei infertilităţii afectează direct sporul natural al populaţiei care, potrivit ultimelor statistici, între septembrie 2012 şi septembrie 2013, a fost preponderent negativ. Potrivit dr. Lucia Fitărău, medic primar în medicină de familie, cu competenţă în ecografie generală, homeopatie şi fitoterapie, în multe cazuri, tratamentele la care recurg cuplurile infertile - hormoni de substituţie, stimulare ovariană, fertilizare in vitro etc. -, unele traumatizante, nu dau rezultate. "În ultimul timp, suntem din ce în ce mai des martorii rezultatelor confuze şi eşuării tratamentelor de stimulare hormonală cu medicamentele clasice estro-progestative şi de substituţie, menite să remedieze disfuncţiile axului hipofizo-tireo-ovarian legate de procesele de ovulaţie, ovogeneză şi de producerea estrogenului şi a progesteronului. De asemenea, de la un an la altul, creşte numărul femeilor cu vârste de până la 40 de ani care se confruntă cu sindromul de menopauză precoce, din cauza schimbării priorităţilor, mentalităţii - care pun pe primul plan profesia şi cariera - şi a stresului cotidian", explică dr. Fitărău.
Homeopatia, o soluţie
Există soluţii de abordare blânde, naturale, care refac în mod firesc funcţionalitatea hormonală fără să apeleze la medicamente. "Sunt remedii homeopate care, corelate cu diferite diluţii, pot trata infertilitatea la femei. Remediile homeopate din categoria organoterapice de tipul Hipofiza sau Ovar pot fi folosite în aceste cazuri sub forma următoarelor diluţii: stimulatoare (5 CH sau 7 CH) sau modulatoare (9 CH sau 15 CH). Cu aceste remedii se obţin rezultate deosebite într-o perioadă de şase până la cel mult 10 luni, însă prescrierea acestora trebuie făcută, în fiecare caz în parte, individualizat", a declarat dr. Lucia Fitărău.
Cauzele infertilităţii
- Ciclu menstrual neregulat sau absenţa ciclului menstrual
- Endometrioza (caracterizată de prezenţa ţesutului endometrial în afara cavităţii uterine)
- PCOS (sindromul ovarelor polichistice)
- Bolile cu transmitere sexuală (BTS) – cu precădere gonoreea şi chlamydia, care pot duce la apariţia bolii inflamatoare pelvine (BIP) ce creşte riscul apariţiei infertilităţii
- Vârsta înaintată de concepţie, stresul, obezitatea, malnutriţia, fumatul şi consumul excesiv de alcool sau alte substanţe dăunătoare corpului
35 de ani este vârsta de la care creşte riscul femeilor de a dezvolta infertilitatea, ajungând la 56% la femeile trecute de 40 de ani.
20% din populaţia aflată la vârsta potrivită pentru a avea un copil întâmpină probleme.

Ti-a placut?

3643

afisari