18°

București

ULTIMA ORA

Secretul longevităţii lui Ion Iliescu, descifrat


Fondatorul Partidului Democraţiei Sociale din România, Ion Iliescu (87 ani), a condus statul român în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004. Între 1996-2000 și 2004-2008 a fost senator din partea PSD. Din 2006 este președinte de onoare al PSD.  Un renumit medic ne-a mărturisit care este stilul de viaţă al fostului preşedinte al României, astfel, secretul longevităţii acestuia fiind descifrat.

Are duşmani şi prieteni, în egală măsură, însă prestanţa şi „stofa” de politician nu i le poate contesta nimeni. Un alt lucru de invidiat la Ion Iliescu este faptul că „se ţine” bine pentru venerabila vârstă pe care o are. Prof. dr. Mircea Beuran, fost medic  personal al preşedintelui Ion Iliescu, și actual şef al Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, ne-a explicat că acesta nu face nimic ieşit din comun, nu depune eforturi supraomeneşti pentru a fi bine, nu a devenit raw vegan, nu bea doar ceaiuri de plante şi că „secretul” său se bazează, de fapt, pe un stil de viaţă „echilibrat şi decent, cu alegeri civilizate, fără excese de niciun fel”.

Obiceiuri cotidiene

Este ştiut faptul că Ion Iliescu, în ciuda vârstei sale înaintate, face mişcare zilnic, pe banda pe care o are acasă sau că, deseori, la masă, bea un pahar de vin roşu şi că este o persoană vivace, cu mintea trează, care nu agreează excesele culinare şi care respectă cu sfinţenie schema terapeutică atunci când are de luat medicamente.

Din 2000 i-a vegheat sănătatea

Colaborarea cu Ion Iliescu a început în anul 2000, în timpul campaniei pentru prezidenţiale, când prof. dr. Mircea Beuran trebuia să se ocupe de starea de sănătate a celui care urma să redevină preşedintele României. „După ce a câştigat alegerile, Ion Iliescu şi-a format un staff de consilieri, printre care m-am aflat şi eu, bineînteles, însărcinat cu problemele din domeniul sănătăţii. Aşa ajunsesem, practic, să fiu medicul personal al lui Ion Iliescu. Acum, controalele medicale periodice şi le face la Spitalul Elias şi este monitorizat de medicii de acolo. Însă când a fost nevoie de vreo intervenţie chirurgicală, pentru dânsul sau pentru doamna Nina Iliescu, am participat direct. Dânsul este o persoană civilizată, dar a avut şi norocul de a beneficia de un fond genetic bun. Bineînţeles că are nişte suferinţe  specifice vârstei, dar se şi îngrijeşte şi îşi conservă starea de sănătate, iar atunci când devine pacient, este unul foarte ascultător, care respectă toate indicaţiile medicilor”, povestește profesorul Beuran.

 

Ti-a placut?

4478

afisari