18°

București

ULTIMA ORA

Supa de morcovi, ideală în tratarea ulcerului


Boală de sezon, ulcerul erodează stomacul până la dispariţia unor porţiuni din mucoasa gastrică. În afara tratamentului medicamentos, există o serie de remedii naturale ce pot vindeca boala, iar dieta cu supă de morcovi face minuni.
Dacă la jumătate de oră după ce aţi mâncat vă confruntaţi cu dureri în capul pieptului, există riscul să suferiţi de ulcer. "Ulcerul duodenal se localizează în bulbul duodenal, iar durerile apar după două ore de la masă, dar sunt mai puternice decât în ulcerul gastric. Vara şi iarna sunt perioadele "liniştite" ale bolii. Dintre factorii favorizanţi, pe lângă obiceiurile alimentare, stresul ocupă primele locuri", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Ceaiuri şi infuzii tămăduitoare
Infuzia de lemn dulce (o linguriţă de rădăcină la 250 ml apă) are proprietatea de a cicatriza leziunile formate în ulcer şi de a reduce inflamaţia. De asemenea, ceaiul de tătăneasă (două linguriţe de rădăcină la 300 ml apă), care se fierbe cinci minute, se lasă la macerat un sfert de oră şi apoi se bea (două căni pe zi), este la fel de bun. Dacă ulcerul este în stadiu avansat şi a apărut deja hemoragia, trebuie să beţi ceai de gălbenele, traista-ciobanului, rostopască, frunze de dud, coada-calului şi frunze de mur (câte 10 g din fiecare). Două linguri din acest amestec se fierb în 250 ml de apă. Se bea o cană pe zi.
Dieta care vindecă
În primele faze ale ulcerului se bea lapte cald din trei în trei ore. După o săptămână, puteţi introduce în meniu şi ouă moi, supe, griş şi fulgi de ovăz. Distanţa între mese trebuie să fie de maximum cinci ore. De asemenea, supa de morcovi are proprietatea de a calma simptomele şi este un aliment foarte important în tratarea ulcerului. Meniul mai poate include şi carne fiartă şi pâine prăjită.
Factori favorizanţi
- alimentaţia dezechilibrată
- condimentele
- fumatul
- alcoolul
- stresul
- prăjelile
- cafeaua
- ciocolata
- smântâna
- ceapa
- usturoiul
- conservele
"Renunţaţi la guma de mestecat şi înlocuiţi-o cu propolis pentru că, în amestec cu saliva, acesta calmează durerile generate de ulcer." - Dr. Laurenţiu Luca
2 milioane de români suferă de ulcer.

Ti-a placut?

7830

afisari