18°

București

ULTIMA ORA

Testul care îți spune dacă ai hipoaciditate gastrică


Cu siguranță, ai auzit cel puțin o persoană plângându-se (sau te-ai confruntat chiar tu) cu fenomenul de hiperaciditate gastrică, dar doctorii sunt de părere că la fel de periculoasă se poate dovedi și afecțiunea opusă, hipoaciditatea gastrică. Caracterizată prin incapacitatea stomacului de a produce suficient suc gastric, hipoaciditatea poate conduce nu doar la probleme ale digestiei, dar și la îmbătrânire prematură, alergii sau cancer.

Noi ți-am pregătit mai jos un test care îți poate arăta dacă suferi sau nu de hipoaciditate gastrică. Îți spunem și care sunt remediile la care poți apela acasă, dacă te confrunți cu această situație!

Testul care îți spune dacă suferi sau nu de hipoaciditate gastrică

Multe diete accentuează importanța creării unui mediu alcalin în organism, dar medicii sunt de părere că stomacul necesită mai degrabă o aciditate crescută pentru a funcționa așa cum trebuie. Digestia proteinelor, sterilizarea stomacului și distrugerea bacteriilor dăunătoare din floră, dar și absorbția unor nutrimente sunt posibile grație acidității. De asemenea, un mediu predominant acid stimulează și funcționarea sistemului excretor. Vezi mai mult AICI

Ti-a placut?

838

afisari