18°

București

ULTIMA ORA

Tinctura de propolis şi cataplasma cu hrean înving sinuzita


Chiar şi cazurile cronice de sinuzită pot fi ameliorate sau chiar vindecate cu ajutorul tincturii de propolis şi a cataplasmei cu hrean, susţin specialiştii în medicină tradiţională chineză.

„Produsele apicole au proprietăţi tămăduitoare pentru o mulţime de afecţiuni, iar sinuzita se numără printre ele. Aplicarea unor cataplasme cu miere pe zona sinusurilor este foarte eficientă în cazurile acute. Dacă suferiţi de  o formă cronică, este indicat să vă puneţi, dimineaţa şi seara, tinctură de propolis 10%, câte patru picături în fiecare nară”, explică Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).

Cura de 12 zile vindecă boala

Puneţi într-un vas două linguri de făină de hrean şi două de  făină de seminţe de in. Apoi adăugaţi treptat apă şi amestecaţi până se formează o pastă. La final puneţi pasta într-un tifon şi aplicaţi cataplasma pe zona frunţii. O alternativă ar fi să  înveliţi în tifon trei linguriţe de hrean ras şi să aplicaţi cataplasma la rădăcina nasului sau pe frunte. În ambele variante, cataplasmele trebuie ţinute doar atât timp cât le suportaţi. După câteva aplicări, sinuzita va ceda, iar după o cură de 12 zile boala este, cel mai adesea, vindecată. „Pentru a vă proteja pielea, înainte de a aplica o cataplasmă cu hrean trebuie să vă protejaţi pielea cu o cremă hidratantă ăusă în strat gros”, recomandă Adrian Florea.

 

Ti-a placut?

670

afisari