• La luptă fără Vărzaru
 • 593 afisari
  13-12-2010 de Ziarul Ring
 • La luptă fără Vărzaru

  Reprezentativa feminină de handbal începe a doua fază a luptei pentru titlul continental fără una dintre cele mai valoaroase jucătoare. România întâlneşte azi Croaţia, mâine - Muntenegru, iar joi – Rusia, sperând să reuşească accederea în semifinalele turneului final care se dispută în Danemarca şi Norvegia.

  ROMÂNIA – CROAŢIA
  19.45, TVR2

  Victoria cu Serbia a ajutat la calificare, dar în grupa principală ea nu contează. Mai mult, întâlnirea cu vecinele a provocat o pierdere imensă pentru naţională. În minutul 3, extrema Cristina Vărzaru s-a accidentat grav, iar diagnosticul pus de medici a fost unul care a adus tristeţe în tabăra tricoloră: ruptură musculară în zona tendonului achilian. Cu alte cuvinte, final de competiţie pentru valoroasa sportivă. În aceste condiţii, stafful naţionalei a trebuit să găsească repede o soluţie, iar aceasta s-a numit Ada Nechita. Ieri, frumoasa olteancă a ajuns în cantonamentul României de la Herning, urmând să fie trecută pe foaia de joc în întâlnirea din această seară.

  Voina ar fi preferat o zi de odihnă
  Ziua de ieri trebuia să fie una liniştită pentru tricolore. Nu a fost însă aşa. Handbalistele au fost ocupate cu făcutul bagajelor, ele mutându-şi cantonamentul de la Aalborg la Herning, oraşe aflate la o distanţă de aproximativ 120 km. „Ar fi fost excelent să avem un pic de linişte astăzi, dar nu e deloc aşa. Iar bagaje, iar drumuri... Bine că nu e frig, s-a mai încălzit. La Herning intrăm deja în program de antrenament, urmează un pic de odihnă, cina şi gata ziua liberă”, declara ieri Radu Voina. Selecţionerul României a mai precizat că, la acest nivel, nu mai contează ordinea meciurilor. „La acest nivel, ce să mai alegem? E bine că ne-am calificat, până acum a fost cum a fost, dar acum începe greul”, a încheiat Voina.

  „Când ştim că trebuie să obţinem victorii în fiecare meci, contează doar acest lucru. Sper să fie aşa cum ne dorim.”, Radu Voina, antrenor România