• „O CIUPERCĂ JAPONEZĂ o poate vindeca pe Teo”
 • 3566 afisari
  11-01-2011 de Ziarul Ring
 • „O CIUPERCĂ JAPONEZĂ o poate vindeca pe Teo”

  De vineri, Teo Trandafir, fostă realizatoare TV, în prezent deputat PDL, nu mai conteneşte să ne dea emoţii. Iniţial s-a crezut că se simte rău de la o banală colică biliară, după care medicii de la Spitalul Elias au diagnosticat-o cu pancreatită acută. Pe lângă tratamentul medicamentos, academicianul Ovidiu Bojor îi oferă vedetei o alternativă: extract dintr-o ciupercă japoneză.

  Cu pancreasul inflamat şi funcţia secretoare a acestuia dereglată, Teo se află internată la Terapie Intensivă. Întotdeauna a păstrat discreţia în privinţa vieţii ei personale, iar acum şi-a dorit acelaşi lucru. Totuşi, surse medicale au declarat, pentru „ring”, că deputata PDL „are sondă de aspiraţie nazo-gastrică pentru a-i pune în repaus tubul digestiv şi a elimina, astfel, secreţia enzimelor pancreatice; sonda se va menţine până la remisia fazei acute; i s-a făcut şi fibrogastroscopie şi are montat un cateter pentru că este hidratată prin perfuzie; i se dozează agenţii pancreatici din sânge şi urină pentru a se stabili cum reacţionează la tratament”.

  Îşi poate reface funcţia pancreatică
  „În opinia mea, dacă Teo va lua extract de Agaricus Blazei (o ciupercă – n.r.) asociat cu Insuveg (insulină vegetală – n.r.) va învinge boala pentru că i se va normaliza funcţia pancreatică. Insulina vegetală are această proprietate, spre deosebire de cea de sinteză, care doar suplineşte ceea ce nu produce pancreasul. Insuveg produce noi celule beta pancreatice care secretă insulină”, a declarat, pentru „ring”, academicianul Ovidiu Bojor.

  Prof. dr Mircea Beuran: „E pripită decizia operaţiei”

  Se pare că Teo Trandafir va pleca la Viena pentru operaţie. În opinia prof. dr Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, la prima vedere, decizia pare pripită. „În mod normal, după trei săptămâni de tratament se ştie dacă trebuie intervenit chirurgical. Se face un examen tomografic la fiecare şapte zile şi un bilanţ al analizelor. Dacă i s-a recomandat operaţie de urgenţă, e posibil să aibă o infecţie, iar abcesul trebuie eliberat urgent. Se poate şi să fie o pancreatită severă în care apare iritaţia peritoneală, iar chirurgul e obligat să opereze şi să ia, practic, «la mână» organele interne, pentru a vedea ce a generat problema. Din păcate, pancreatita e o boală necivilizată, pe care nu o stăpânim suficient şi în puţine cazuri se vindecă. Deseori se cronicizează, apar alte abcese şi, implicit, nevoia altor operaţii”, a explicat, pentru „ring”, prof. dr Beuran.

  Maceratul de vâsc, leac din bătrâni
  Un leac uşor de preparat şi recomandat de medicina populară în caz de pancreatită acută e maceratul la rece din vâsc. O lingură de frunze uscate de vâsc se adaugă în 300 ml de apă şi se lasă 10 zile la macerat. Se bea o cană pe zi, fracţionată în mai multe reprize.

  „Dacă vreodată va ajunge pe citostatice, poate lua şi Astragalus”, Acad. prof. dr farmacist Ovidiu Bojor