ZiarulRing

27-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Felicia Filip: „Narcis, o pasare rara cu voce neumana”

Avatar

Publicat

pe

Fenomenul primei ediţii a concursului „Românii au talent”, contratenorul Narcis Iustin Ianău, continuă să fie cel mai bine cotat în rândul finaliştilor chiar dacă voturile telespectatorilor l-au trimis pe locul doi. Celebra soprană Felicia Filip consideră că băcăuanul de 16 ani e „o pasăre rară” în lume, vocile tenorilor şi contratenorilor fiind, în opinia sa, „neumane”.

„L-am văzut pe Narcis doar la prima sa apariţie. Trebuie să aibă mare grijă de glasul lui, dar de la Dumnezeu, pentru că e frumos şi de perspectivă. Talentul nu e suficient. E necesară şi foarte multă muncă. Narcis îşi va păstra vocea dacă va fi atent şi va face paşii cu mare răbdare şi grijă. Depinde de fiecare organism până la ce vârstă se definitivează transformările glandulare, dar e clar că Narcis e contratenor şi nu se va schimba. Ceea ce se întâmplă de acum încolo e meritul sau, dimpotrivă, neşansa lui”, a declarat, pentru „ring”, Felicia Filip.

Suprasolicitarea glasului, un pericol
Artista celebră în toată lumea îl încurajează pe Narcis să continue să-şi cultive talentul: „Vocile bărbăteşti, în special tenorii şi contratenorii, sunt voci rare. Sunt voci neumane acelea care cântă la octave pe un registru acut-supraacut. Tenorii şi contratenorii sunt păsări rare, care nu se găsesc oriunde şi pe toate drumurile. Trebuie avut grijă de această voce. Toată lumea îl solicită şi îl irită într-un fel. Nu ştiu în ce măsură are studii de specialitate, dar pentru a fi contratenor trebuie să ai foarte multă şcoală. Esenţial e să circule în lume după ce s-a ancorat foarte bine în ceea ce ştie”.

„Eşecul aparent e, de fapt, cel mai mare succes”
Meritul pentru talentul lui Narcis aparţine României, nu Pro TV, crede soprana: „Sigur că n-a fost descoperit în emisiunea asta, el glasul şi-l ştie de mult, s-a pregătit, dar aici a avut ocazia să pună reflectoarele deasupra lui. A fost ca la Eurovision… Important e că a mers până la capăt, a câştigat pentru că a participat şi chiar dacă n-a obţinut banii, a obţinut recunoaşterea, nu trebuie să fie trist. Acest început îl va propulsa dacă va munci. Aparent e un eşec, dar poate fi cel mai mare succes al lui de până acum”.

„Nu sunt cel mai talentat român!”
La doar patru zile de la câştigarea primei ediţii a concursului „Românii au talent”, Adrian Ţuţu recunoaşte că nu merita el marele premiu. Invitat la emisiunea lui CRBL de la Pro FM, „Eminem de România” a declarat: „Nu mă consider cel mai talentat român şi când am ajuns în finală m-am speriat de cum au evoluat toţi. Nu mă aşteptam să câştig eu”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *