ZiarulRing

06-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

„Monica a procedat ca si cum Irinel era mort”

Avatar

Publicat

pe

Un nou episod din drama familiei Columbeanu s-a desfăşurat ieri, când Irinel a revenit la grădiniţa la care merge Irina pentru a o vedea. De această dată, omul de afaceri a stat doar 10 minute, pentru a evita situaţia neplăcută de alaltăieri, când micuţa i-a cerut cu lacrimi în ochi să o ia cu el la Izvorani. „Nu vreau să se repete scena de ieri, când a început să plângă”, a spus Irinel.

Dacă până acum, în lipsa Monicăi din ţară, Irinel se războia numai cu oficialii de la Protecţia Copilului, ieri au intervenit atât Ramona Gabor, mătuşa care a preluat cu proces-verbal tutela Irinei, cât şi Ion Columbeanu, tatăl omului de afaceri. După ce a urmărit tot filmul evenimentelor, avocatul Cristian Gheorghiţă a concluzionat pentru „ring”: „Monica s-a comportat ca şi cum Irinel era mort sau era decăzut din drepturile părinteşti, ignorându-le complet pe ale sale”.

„O expune la TV şi o traumatizează!”

Împuternicită de Monica să aibă grijă de fiica ei pe timpul deplasării sale în SUA, Ramona Gabor s-a declarat ieri revoltată de vizita neanunţată a lui Irinel la grădiniţă şi de momentele în care Irina a plâns în faţa camerelor. „N-am văzut nicio lacrimă în ochii lui Irinel, am auzit la el doar o voce tremurândă pe care o putea avea oricine. Irinel o poate vedea oricând pe Irina, n-are nimeni nimic cu el! El îşi expune copilul la televizor şi îi cauzează multe traume”, a afirmat sora mai mică a Monicăi la „Acces Direct” (Antena 1).

„Bunicul o iubeşte mai mult decât părinţii”

La rândul său, tatăl lui Irinel Columbeanu şi-a exprimat intenţia de a merge în următoarele zile la grădiniţă să-şi viziteze nepoţica de patru ani. „Eu n-am văzut-o de foarte mult timp pe Irina. Bunicul îşi iubeşte de două ori mai mult nepoata, pe Irina, decât părinţii”, a declarat Ion Columbeanu la „Acces Direct”.

„N-o mai atacă, dar îi critică prestaţia de mamă”
Avocatul Cristian Gheorghiţă apreciază că balanţa s-a înclinat din nou în favoarea lui Irinel după ce Monica a făcut o serie de greşeli: „Lipsa domiciliului legal (n.av. – echivalează cu abandonul), plecarea mamei fără precizarea destinaţiei şi duratei deplasării la Protecţia Copilului, lipsa de comunicare cu tatăl şi cu autoritatea tutelară, procesul-verbal încheiat sub semnătură privată (fără certificarea avocatului sau notarului) pentru încredinţarea către mătuşă sunt câteva erori care l-au readus pe Irinel în poziţia de a cere cu argumente custodia Irinei. El s-a ferit să o mai atace direct pe Monica, criticându-i doar abilităţile de mamă. Ea e liberă să plece oriunde, problema e modul în care a optat să-şi exercite drepturile. Copilul era ataşat de bunica maternă şi apoi de părinţi, dar a fost lăsat în grija mătuşii materne”.

Două variante pentru divorţ

La termenul din 23 mai al procesului de divorţ de la Judecătoria Buftea, avocatul Cristian Gheorghiţă consideră că instanţa poate separa cererile de divorţ şi de încredinţare a minorului de cea de partaj şi judeca prima cauză sau poate trata la pachet cererile şi să fie necesar un nou termen. „Motivul pentru disjungerea cauzei e clarificarea situaţiei minorului, întrucât temporaritatea custodiei a fost cel mai prost lucru pentru copil, după cum rezultă şi din ultimele evenimente, în care s-au văzut posibilitatea şi abilitatea mamei de a gestiona situaţiile delicate”, declară avocatul consultat de „ring”.

Moni şi Iri se confruntă cu propriile eşecuri

„Psihologul vedetelor”, Ilie Marinescu, e de părere că Monica a greşit ignorându-l pe Irinel şi lăsând-o pe Irina în grija mătuşii: „Schimbările de comportament ale celor doi soţi au indus ambivalenţa copilului în raport cu fiecare dintre părinţi: când e cu unul îl urăşte pe celălalt şi invers. Copilul se simte ataşat mai mult de părintele pe care îl are mai mult în preajmă, de aici şi anxietatea manifestată de Irina prin furie şi plâns. Aceasta e întărită ca urmare a comportamentului de eşec al celor doi părinţi. În situaţia în care Monica lipseşte o perioadă din vizorul micuţei, pentru o familie bine integrată structural (chiar în condiţiile unei separări civilizate), era normal ca Irina să fie lăsată în îngrijirea celuilalt părinte. Traumele la care e supusă micuţa vor avea efect pe termen lung în privinţa dezvoltării ei în plan psihic sau social”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *