ZiarulRing

04-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Connect-R: Nu toti rapperii sunt inteligenti

Avatar

Publicat

pe

Revenit în atenţia publicului cu piesa ”Ring the Alarm”, Connect-R ne-a demonstrat într-un interviu exclusiv că nu este numai un ”showman” excelent, ci şi un fin observator al showbizului românesc.

Vorbeşte lumea de “Visul American 2”.Când iese pe piaţă?

Am înregistrat “Visul American 2” cu Puya, însă îl vom lansa în toamnă. Deocamdată mă concentrez pe “Ring the Alarm”, cel mai nou single al meu. Am lansat clipul acum două zile. E un clip de imagine regizat de Spike şi are efecte „hipnotice”. O să fie ceva gen White Stripes. Pe perioada de vară, o să plecăm (n.r. – el şi trupa lui) pe litoral, ca în fiecare an, pentru că publicul este deja obişnuit ca noi să fim acolo.”

Guess Who – hip-hop cult

Guess Who a făcut reclamă la “Dilema Veche”. Ce părere ai de faptul că rapperii sunt văzuţi la un nivel cultural mult mai ridicat în ultimul timp?
Povestea cu rapul şi oamenii din rap este mult mai vastă şi cred că ne-ar lua două, trei zile să vorbim despre asta. Guess Who vine dintr-un hip-hop hai să-i spunem cult… deloc superficial, unde mesajul primează şi atunci, uite, Guess Who este perceput ca un rapper inteligent. Asta nu înseamnă că toţi rapperii sunt inteligenţi. Selecţia se face la nivel de individ tot timpul, indiferent de natura lucrurilor.

”Noţiunea de comercial este doar o percepţie”

Unii dintre rapperii mai purişti te-au judecat pentru stilul tău mai comercial. Tu ce eşti de fapt: rapper sau cântăreţ de muzică “uşoară”?
Noţiunea de “comercial” este, de fapt, o percepţie (…) Dacă Kant lansează o carte pe un suport comercial, asta înseamnă că el este comercial? Că e superficial? Că nu are mesaj? Că trebuie pus la colţ? Hai să nu mai fim comerciali, hai să cântăm în baie toţi. Comercial în ce fel? Ca sound? Da… Are cineva definiţia comercialului ca sound? E doar o percepţie. Spunea Frederic Fanget că nu lucrurile din jurul nostru ne omoară, ci percepţia noastră asupra lor (…) schimbarea vine de la tine, din telecomandă… nu-ţi place, schimbi.

Ai colabora cu Adrian Ţutu, câştigătorul primei ediţii de la „Românii au talent”?
L-am văzut pe Adrian. Părerea mea e sinceră şi scurtă. Da, a fost OK, doar că ar trebui schimbat numele show-ului în “Românii au probleme”. E un băiat care ar trebui să evolueze. Nu spun că e netalentat şi da, aş colabora cu el dacă mi-ar propune. Timpul şi experienţa îşi vor spune cuvântul asupra calităţii lui ca şi artist.

Visează la o colaborare cu Nas şi Tinie Tempah

Cu cine ţi-ar plăcea să colaborezi de la noi din ţară şi din afară?
În momentul ăsta aş face o piesă cu Tiny Tempah şi Nas. Iar de la noi, mi-ar plăcea să colaborez cu Vexxatu Vexx.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *