ZiarulRing

25-apr.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Marco Mengoni, câstigãtorul celui de-al treilea sezon X Factor din Italia

Avatar

Publicat

pe

 Marco Mengoni, câştigãtorul celui de-al treilea sezon X Factor din Italia, a început sã cânte de la vârsta de 14 ani, însã a savurat gustul succesului abia dupã câştigarea prestigioasei competiţii. Din 2010, Mengoni a cucerit primele poziţii în topurile de profil şi şi-a trecut în palmares şi trei premii MTV Music Awards. Marco s-a nãscut într-o zi magicã de Crãciun, în 1988, în localitatea Viterbo din Italia.

Înainte de a-şi începe cariera în muzicã, tânãrul a studiat designul industrial şi Literele în Roma. În tot acest timp, Marco a lucrat ca barman, pentru a-şi putea plãti studiile. Deşi muzica a fost întodeauna o pasiune a lui, Marco nu a reuşit sã facã din ea mai mult decât un hobby pânã în anul 2009, când a aflat de audiţiile pentru cel de-al treilea sezon al fenomenului X Factor din Italia. Vocea sa minunatã a impresionat imediat auditorii, care au hotãrât sã îl trimitã pe tânãr în vâltoarea prestigioasei competiţii.

De-a lungul supershow-ului X Factor, Marco a interpretat live piese celebre şi nu a dezamãgit. Astfel, printre melodiile cu care acesta şi-a impresionat pânã la lacrimi juriul şi telespectatorii se numãrã „Back in Black” de la AC/Dc, „Man in the Mirror” şi „Billie Jean” ale lui Michael Jackson sau „Helter Skelter” de la The Beatles, interpretãri care i-au adus felicitãrile unor faimoşi cântãreţi ca Mina, Giorgia sau Adriana Celentano. Câştigarea celui de-al treilea sezon al supershow-ului X Factor din Italia i-a adus tânãrului un contract de 300.000 de euro, însã acesta a fost doar începutul unei cariere de succes. Primul sãu EP, intitulat „Dove ş vola” a pãtruns dinrect pe locul nouã în topul Italian Albums Chart şi a primit discul de platinã din partea Federaţiei Industriei Muzicale Italiene, în decembrie 2009. In 2010, Marco a participat la cea de-a şaizecea ediţii a Festivalului de Muzicã de la Sanremo cu piesa „Credimi Ancora”, de pe al doilea Ep al sãu, care a pãtruns direct pe locul trei în cadrul aceluiaşi clasament Italian Albums Chart. Tot în 2010, Mengoni a câştigat premiul TRL la categoria „MTV Man of the Year” şi MTV Europe Music Award la categroria „Best European Act”, toate acestea dupa ce şi-a adjudecat şi trofeul „Best Italian Act”.

Pentru primul sãu turneu în forţã în Italia, intitulat Re matto tour, Mengoni a colaborat cu celebrul coregraf Luca Tommassini, cunoscut pentru colaborãrile sale cu Madonna sau Michael Jackson. Un DVD cu inregistrãrile din timpul turneului , intitulat Re3 matto live, apãrut în octombrie 2010 i-au adus artistului discul de platinã pentru vânzãri de milioane de exemplare în întreaga lume şi numãrul unul în Italia.

 

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *