ZiarulRing

19-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

(Foto) 26 de ani de la „Liceenii”! Iata cum arata indragitii actori in prezent!

Avatar

Publicat

pe

„Liceenii” este un film romanesc din anul 1986, in regia lui Nicolae Corjos. Este povestea de dragoste a doi „boboci” (liceeni in primul an de studii) care se indragostesc.

Mihai (Stefan Banica Jr.) este un provincial ajuns la un liceu din Bucuresti, unde pasiunea sa pentru filosofie si matematica va fi eclipsata de iubire, iar Dana (Oana Sirbu) este o impătimită a campionatelor de sah. Idila lor va fi plina de naturalete, dar va trece prin multe incercari. Acum 26 de ani, filmul facea furori pe marile ecrane, iar actorii aveau un succes imens. Iata cum arata in prezent cei care te-au facut sa-ti amintesti de orele interminabile la matematica, sau de prima dragoste traita chiar pe bancile scolii.

Mihai Constantin

Actorul s-a nascut la 30 septembrie 1964. El a debutat pe marele ecran chiar in filmul „Liceenii”, unde a interpretat rolul lui Ionica. Mihai Constantin a mai interpretat rolul lui Ionica in „Extemporal la dirigentie”, „Liceenii rock and roll” (1992), „Liceenii in alerta” (1993).

A prezentat alaturi de actrita Anca Sigartau emisiuni de divertisment la televiziune si a jucat in spectacole de teatru radiofonic.   Oana Sirbu Actrita s-a nascut la data de 13 mai 1968 in Bucuresti. Si-a inceput cariera de actrita cu rolul din filmul „Liceenii”. A creat o adevarata moda la acea vreme: ani la rand fetele de liceu s-au tuns precum personajul pe care l-a interpretat in acest film, Dana.

Oana Sarbu si-a continuat cariera de actrita prin intermediul filmelor „Extemporal la dirigentie”, „Vulcanul stins”, „Liceenii rock’n’roll”, „Liceenii in alerta” si „Secretul Mariei”. Actualmente activeaza la teatrul „Constantin Tanase”.  

Advertisement

Stefan Banica

Stefan Banica jr. (nascut 18 octombrie 1967, Bucureşti) este un actor de teatru si film, moderator tv, dar si cantaret. Actorul crede ca nu ar fi ajuns niciodata asa de cunoscut cum este acum daca nu ar fi primit rolul decisiv, in „Liceenii”. El a interpretat rolul lui Mihai in acest film. „Daca ar fi sa enumar momente importante din cariera mea, ar trebui sa incep cu perioada „Liceenilor”, pentru ca acest film mi-a dat, practic, un act de identitate pentru generatia mea, mi-a schimbat destinul”, a declarat Stefan Banica junior la Magic FM.

  Tamara Buciuceanu

Nascuta in 1929 la Tighina (Republica Moldova), Tamara Buciuceanu-Botez a absolvit cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti la clasa profesorului Ion Baltateanu in 1952, dupa ce isi incepuse studiile de actorie in 1948 la Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iasi. Tamara Buciuceanu a devenit celebra mai ales pentru rolul lui Isoscel, profesoara severa de matematica din „Liceenii”.  

Cesonia Postelnicu

Actrita s-a nascut la 10 martie 1968, in Bacau. Face parte dintr-o familie cu adanci radacini in lumea teatrului si a filmului romanesc, fiind fiica actritei Rodica Muresan si a actorului Sorin Postelnicu. A debutat in cinematografie in 1986, cu rolul Getei din Liceenii, un film regizat Nicolae Corjos. Filmul a avut un succes deosebit si personajul Geta a fost indragit de public.

  Ion Caramitru

Advertisement

De origine macedo-romana, nascut in Bucuresti pe 9 martie 1942 este un om de teatru, film , televiziune si un om politic roman (monarxist convins ). Ion Caramitru este si un foarte apreciat actor de film. Dintre zecile de pelicule in care a aparut in roluri importante merita mentionate productiile: „Padurea spanzuratilor”, film premiat la Cannes, în 1965, pentru regie (Liviu Ciulei), „Iarba verde de acasa” in regia lui Stere Gulea (1978), „Ecaterina Teodoroiu”, regia Dinu Cocea. De asemenea, el este cunoscut publicului si pentru rolul din celebra serie „Liceenii”, unde a interpretat rolul lui Socrate.

  „Eu am vrut sa fiu o profesoara foarte severa, dar buna. Dar cel mai important de spus ar fi ca regizorul Nicolae Corjos a facut ca la filmări sa fie o atmosfera foarte frumoasa”, Tamara Buciuceanu.

„Filmul “Liceenii” mi-a adus mari satisfactii, mi-a dat un act de identitate, am devenit Stefan Banica Jr., nu mai eram doar fiul tatalui meu. Insa a fost o imagine atat de puternica, incit m-a urmarit ani de zile si nu m-a ajutat in cinematografie ani buni pentru alte roluri”, Stefan Banica Jr.

„A fost o perioada absolut nebuna. La un moment dat, cand mergeam in turnee prin Ardeal, se inchidea lumina peste tot in sala si in culise si erau deschise usile laterale, ne asteptau masini ca sa putem iesi, pentru ca altfel nu puteam iesi. < Liceenii > a fost un succes extraordinar. In 1987, revista „Cinema“ m-a declarat < cea mai populara actrita >”, Oana Sirbu.


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *