• "Să mă invite la cafea să stăm de vorbă”
 • 570 afisari
  18-11-2009 de Ana Maria Păsat & Alexandru Manea
 • "Să mă invite la cafea să stăm de vorbă”

  Artistul îi cere noului şef al statului să gândească pentru ţară, să aibă grijă de oameni şi să nu-şi urmărească intersele personale. De asemenea, Pepe a punctat şi faptul că străzile din România sunt catastrofale.


  "Aş vrea să mă aflu faţă în faţă cu viitorul preşedinte măcar pentru o jumătate de oră. Să mă invite la o cafea şi să-i spun ce probleme are ţara. Lăsând gluma la o parte, cel care va fi ales în fruntea statului trebuie să se gândească, în primul rând, la nevoile oamenilor, nu la cele personale, să mărească pensiile, să asigure locuri de muncă, nu să lase ca numărul şomerilor să crească de la o zi la alta. Spre deosebire de alţii, artiştii o duc mai bine, avem unde să muncim... De asemenea, noul preşedinte să realizeze tot ce promite. Nu avem nevoie de vorbe goale, de discursuri pompoase, ci de fapte. Să simtă tot românul că se fac schimbări în bine şi că cineva se gândeşte la ei. Un alt aspect ce trebuie neapărat modificat îl reprezintă situaţia şoselelor şi a autostrăzilor din România, care sunt catastrofale. Rişti să-ţi rupi maşina în gropi sau în asfaltul denivelat. Am tot sperat, fără rezultat, să circulăm ca în ţările civilizate. Vrem, de asemenea, o Românie curată. De fiecare dată când te întorci în ţară dintr-o călătorie peste hotare, simţi foarte tare diferenţele, parcă eşti într-o altă lume.”

  Să se ocupe de problemele actuale

  "Oricare ar fi viitorul preşedinte, nu are cum să facă mai multe decât ceilalţi. Ar fi bine dacă s-ar ocupa de problemele actuale ale ţării, precum criza şi lipsa locurilor de muncă. Însă n-ar strica nici dacă ar crea o imagine mai bună a României peste hotare.”

  Mihaela Vaidner, 48 de ani, economist

  Locuri de muncă mai bine plătite

  „Aş dori ca viitorul preşedinte să nu fie după modelul celor precedenţi, pentru că până acum nu s-a făcut nimic pentru ţara aceasta. E timpul să avem şi noi locuri de muncă bine plătite, taxe mai puţine şi mai mici.”

  Georgiana Neacşu, 22 de ani, specialist administrativ

  Să rezolve problemele din infrastructură

  "Mi-aş dori, în primul rând, ca viitorul preşedinte să rezolve ceva cu infrastructura, pentru că nu se mai poate cu acest trafic infernal. Să avem şi noi drumuri ca alte ţări europene, pe care să se poată circula omeneşte, pentru a nu pierde timp şi nervi zilnic.”

  Mihaela Andrei, 25 de ani, şomeră, mesaj via e-mail

  Să se apuce de treabă

  „Am un singur mesaj pentru următorul preşedinte. Să se apuce de treabă. Să lase toate certurile şi să se apuce de treabă. Pentru că, în timp ce el îi acuză pe alţii că fură, noi, poporul, o ducem din ce în ce mai rău. Aşa că îl rog pe viitorul preşedinte să se preocupe şi de problemele noastre, pentru că până la urmă noi suntem cei care îl votăm."

  Mihai Iliescu, 30 de ani, agent comercial, mesaj via e-mail