ZiarulRing

19-mai2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Se înţelegeau pentru o SUMĂ, la final cereau de 10 ORI mai mult. Gruparea meşterilor şantajişti îşi „jupuia” clienţii

Avatar

Publicat

pe

 O echipă de zugravi a devenit o temută grupare infracţională şantajând şi ameninţând victimele cărora le oferea, iniţial, servicii foarte avantajoase, dar la finalul lucrărilor le cerea sume mult mai mari decât cele pentru care se înţelegeau. Poliţiştii bucureşteni au destructurat un grup specializat în comiterea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune, având un mod de operare destul de ingenios. Ei îşi ademeneau victimele să contracteze lucrări de reparaţii la imobile, înţelegându-se pentru plata unor sume, dar aproape de finalizarea lucrărilor le cereau „beneficiarilor” sume mult mai mari.

„Repartizau pliante în cutiile de scrisori sau abordau direct victimele, pe care le vedeau în propriile curţi, şi le propuneau oferte foarte avantajoase pentru a le repara sau înlocui burlanele sau pentru alte lucrări de consolidare. După ce contractau lucrarea iniţială şi o finalizau, suspecţii, prin ameninţări cu acte de violenţă, solicitau şi obţineau de la părţile vătămate sume de bani mai mari decât cele convenite iniţial”, au declarat, pentru ziarul „ring”, reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Potrivit oamenilor legii, până în prezent, sunt patru părţi vătămate care au depus plângere la poliţie în acest caz. Sunt cercetaţi în libertate În urma acestor plângeri, poliţiştii au făcut opt percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti, unde au depistat şi condus la sediul Secţiei 5 Poliţie patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani. Dintre aceştia, trei au fost propuşi pentru arestare preventivă, dar instanţa a decis să nu le dea mandate de arestare, fiind cercetaţi în stare de libertate.

Suspecţii, care au făcut lucrări de construcţie şi reparaţie a acoperişului caselor părţilor vătămate sau de schimbare a burlanelor şi a jgheaburilor între februarie şi iunie 2013, au reuşit să provoace daune părţilor vătămate de peste 100.000 de lei, potrivit datelor Poliţiei Capitalei. Acţiune realizată în colaborare cu SRI În acest caz, poliţiştii au fost sprijiniţi şi de Serviciul Român de Informaţii (SRI), dar reprezentantul acestei instituţii nu a vrut să dezvăluie modul în care SRI a sprijinit acţiunea.

„Avem un protocol prin care ori de câte ori poliţia ne cere ajutorul, îi oferim tot sprijinul. Nu pot să vă spun în ce a constat aportul nostru la rezolvarea acestui caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava. Pentru a evita astfel de probleme, poliţiştii îi sfătuiesc pe cetăţeni să contracteze lucrări de reparaţii sau de consolidare doar cu firme serioase şi să lucreze doar pe baza unor contracte legale, pentru că „micile înţelegeri” riscă să devină cazuri de şantaj sau de înşelătorie.

„Dacă devin victime ale unor astfel de grupări, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe la numărul de urgenţă 112 sau să depună plângere la cea mai apropiată secţie de poliţie”, spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Advertisement

„După ce contractau lucrarea iniţială şi o finalizau, suspecţii, prin ameninţări cu acte de violenţă, solicitau şi obţineau de la părţile vătămate sume de bani mai mari decât cele convenite iniţial.”, Poliţia Capitalei 100.000 de lei este prejudiciul pe care „meşterii” l-au provocat victimelor.


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *