ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Palatul mâncării bine făcute. Iohannis vrea să redeschidă cantina de la Cotroceni

Avatar

Publicat

pe

Administraţia Prezidenţială a achiziţionat recent echipamente profesionale de bucătărie cu scopul de a redeschide cantina de la Palatul Cotroceni. Decizia este criticată de un fost consilier prezidenţial, care susţine că investiţia este inutilă.

La începutul acestei luni, Administraţia Prezidenţială a achiziţionat, printr-un contract cu atribuire directă, echipamente profesionale de bucătărie de la o firmă din Ploieşti. Pentru achiziţionarea acestora, administraţia a cheltuit 127.410 lei, adică aproximativ 29.000 de euro. Echipamentele, aşa cum ne-a confirmat purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, Tatiana Niculescu Bran, urmează a fi folosite pentru redeschiderea fostei cantine de la Palatul Cotroceni.

O investiţie inutilă

Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu critică însă investiţia, pe care o consideră inutilă. Potrivit acestuia, pe vremea când la Cotroceni se afla Traian Băsescu, Administraţia Prezidenţială avea contract cu o firmă de catering, care aducea mâncare în fiecare zi. „Ţinând cont de sistemul de activitate în care consilierii de stat şi cei prezidenţiali trebuie să fie tot timpul plecaţi pe teren, acolo rămâne doar personalul administrativ. Nu era nevoie de aşa ceva”, ne-a declarat fostul consilier. Rădulescu susţine că actualii angajaţi aveau la îndemână o opţiune care nu necesita o astfel de investiţie. „Dacă voiau cu tot dinadinsul, vizavi de Administraţia Prezidenţială şi-a făcut SPP-ul noul sediu, unde are cantină. E o chestiune de trei minute să ajungi acolo, cât treci strada”, a mai adăugat Rădulescu

Noi schimbări la Cotroceni

Redeschiderea cantinei nu este singura investiţie de la Palatul Cotroceni. În ultima perioadă, Administraţia Prezidenţială a cheltuit 48.000 lei pentru lucrări de zugrăvire şi 63.000 lei pentru servicii de întreţinere pentru centralele termice. Totodată, a fost comandat un studiu de fezabilitate, al cărui cost se ridică la 30.700 de lei, pentru lucrări de intervenţie.

„Traian Băsescu avea bucătarul lui. Nu se amesteca preşedintele cu restul.” – ADRIAN RĂDULESCU, fost consilier prezidenţial

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *